Vídeo: Iniciatives per dinamitzar el sector del Carme d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Carme es mou! Amb aquest lema, l’Ajuntament d’Olot, l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic d’Olot i l’Associació de Comerciants d’Olot han promogut una acció conjunta per dinamitzar l’eix comercial que enllaça la plaça Major i la del Carme, coincidint amb la proximitat de la festa del barri i de l’inici de la programació estiuenca, que enguany porta a la zona més actes que mai.

[vimeo url=”https://vimeo.com/99893356″ width=”560″ height=”315″]

«Darrerament, diferents activitats econòmiques noves s’han implantat al Carme, i la millor manera de recolzar aquesta aposta privada és programar propostes lúdiques i culturals perquè cada cop més veïns i visitants situïn aquest espai de la ciutat en el seu recorregut comercial habitual», ha declarat el regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Estanis Vayreda, en la presentació de l’acció. L’han acompanyat, entre altres, Joaquim Rocarols, president de l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic d’Olot, i pel comerç d’Olot el seu president, Jordi Rovira.

elcarmeesmou

El programa d’actes s’iniciarà el 9 de juliol, amb l’espectacle de circ a les places Despistats!, de Pepa Plana i Toti Toronell, al claustre del Carme. Una de les novetats de la festa del barri és que totes els actes s’avancen una hora respecte l’horari d’anys anteriors, per fer-la més accessible a tots els públics, especialment entre els més petits. Així, el 15 de juliol, la festa arrencarà a les 6 de la tarda amb la cercavila del Drac, el Pollastre, el Conill i els conillets. A 2/4 de 10 hi haurà sardanes; seguidament, pels volts de les 10, el ball del Drac i del Pollastre, i a les 11, el Cant de la Salve. El dimecres 16 es repetiran a les mateixes hores (a 2/4 de 10 i a les 11) la ballada de sardanes i del Drac i el Pollastre i el Cant de la Salve. El dijous 17, a les 9 i a la plaça del Conill, hi haurà sardanes i el ball del Conill amb els conillets. El 19 de juliol, a 2/4 de 7, l’Empordanet oferirà un concert d’havaneres a la plaça del Carme. I el 26, de 9 del matí a 2 del migdia, a la mateixa plaça hi haurà mercat de col•leccionisme i d’andròmines. Per tancar el juliol, el dimecres 30, de Sant Esteve al Carme, està previst l’espectacle La Tartana, de la companyia Cíclicus.

Durant el mes d’agost, el recull d’activitats programades al Carme inclou dos concerts, els dissabtes 2 i 9, tots dos a 2/4 de 7 de la tarda, que aniran a càrrec de Meandre (Xevi Pallàs i Xevi Batlle) i La duda del Duende, respectivament, i un altre mercat de col·leccionisme i andròmines, el dissabte 30.

Vídeo: Ball del Drac i del Pollastre, Festes del Carme
[youtube]http://youtu.be/c5y5MqKdn3Y[/youtube]