VÍDEO i FOTOS: INTEGRA celebra el seu 50è aniversari, passat per aigua

Comparteix-ho amb els teus amics:

Integra celebra aquest any el seu 50è aniversari. Mig segle d’existència és una data molt especial. La pluja caiguda a Olot va fer suspendre diversos actes.

La festa està pensada per fer coincidir a totes les persones que d’una manera o altra han contribuït a fer possible aquests 50 anys. Les activitats programades per aquest dissabte eren diverses. Començava la festa amb una cercavila que sortirà a les 11h del matí de tres punts de la ciutat: del carrer Terrassa, la plaça Catalunya i la plaça de Sant Miquel. Els participants es trobaran a la plaça Major on hi haurà actuació castellera amb els Xerrics i trasllat posterior fins al Passeig de la Muralla on, a partir de les 2h del migdia, començarà un dinar popular. A la tarda va obligar a modificar el programa d’actes a causa de la pluja, c om els concerts del vespre. Veure vídeo i fotos de la cercavila.

Una mica d’història

L’estiu de 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores.

Aquest mateix any 1968, al mes de desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de “Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca”.

50 anys després, i amb dos canvis de nom, INTEGRA és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que era necessari disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

Actualment gestionem els següents serveis:

CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIII
STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
Residència Vora-Riu
Lleure Integra
Des d’aquests serveis oferim atenció a 450 persones cada any, i compten amb un equip de 84 professionals.