Vídeo: A partir d’ara la Zona Blava a Olot et retorna els diners que no has consumit

Comparteix-ho amb els teus amics:

Avui s’ha presentat l’aplicació, la qual és l’única que et retorna els dines si no has exhaurit el temps de la zona blava.

Aquesta setmana es posa en funcionament un nou sistema de pagament a les zones blaves d’Olot. Mitjançant l’aplicació Aparcare, es pot pagar l’estacionament i anul·lar la denúncia durant les 24 hores següents, passat aquest temps seguirà el curs ja establert. Per utilitzar aquest nou sistema, cal descarregar-se l’aplicació Aparcare de forma gratuïta i disponible per sistema Android i Apple. Segons ha explicat Gemma Triviño, responsable de l’empresa Aparcament Olot que gestiona les zones blaves, “per registrar-nos hem de facilitar les nostres dades personals (nom, cognom i adreça) a més de la matrícula del cotxe que vulguem i un número de targeta bancària”. Veure vídeo de la presentació.

https://vimeo.com/167761069

Aquest nou sistema s’ofereix com a tercer mètode de pagament (després de l’efectiu i la targeta bancària), amb les mateixes tarifes que el parquímetre, però amb avantatges per a l’usuari. El regidor de Mobilitat i Via Pública, Josep Gelis, ha subratllat “les facilitats que ofereix aquest nou sistema perquè evita el desplaçament fins al punt d’expedició del tiquet i també pel fet que si no es consumeix tot el temps comprat, es pot demanar la devolució dels diners”. A més, l’usuari creat serveix per a qualsevol altre municipi que també utilitzi l’app Aparcare que, ha desenvolupat Somintec SL, i que “ja està disponible i en funcionament a Lloret de Mar, Palamós i ara a Olot mentre es troba en període de proves a Calonge i Pals i la intenció és que es pugui anar ampliant a més llocs” ha explicat Agustí Esparducer, responsable de l’empresa.

A Olot, hi ha actualment 380 places de zona blava i 22 parquímetres. El preu mínim per aparcar és de 0,25 euros per a estacionar durant 15 minuts i el màxim 2,60€ per a dues 2 hores. L’aparcament durant una hora té un cost d’1,25 euros a la que haurem d’anar sumant 0,05 euros fins al temps desitjat. La meitat dels tiquets expedits a la zona blava d’Olot corresponen a un període de 30 a 60 minuts. I pel que fa als mètodes de pagament un 85% es realitza amb efectiu i el 15% amb targeta bancària.

Dissabtes lliures de zona blava a Olot

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Josep Gelis, ha confirmat a elgarrotxi.cat que l’ajuntament no té pensat en què els dissabtes quedin lliures de zona blava per facilitar les compres al centre de la ciutat com ja ho fan el diversos municipis de Girona.

Més informació a https://aparcare.com/#/login

1463964371