VÍDEO: Ja queda pocs dies per clausurar l’exposició de ceràmica Japonesa que té lloc a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El cònsol general del Japó a Barcelona va assistir a la inauguració de l’exposició el passat mes de febrer i que d’aquí a un parell de setmanes tenca les seves portes.

Ja queda pocs dies per clausurar l’exposició “日本の陶器Ceràmica Japonesa. Estiu Japó 86. Cooperativa Coure d’Olot”, una mostra de ceràmica japonesa contemporània més important de Catalunya, que es custodia als Museus d’Olot. Les obres són el resultat d’una trobada que la Cooperativa Coure d’Olot va organitzar l’any 1986 al Mas la Coromina de la Vall de Bianya, amb la participació de set dels millors ceramistes japonesos: Mutsuo Yanagihara, Kimiyo Mishima, Satoru Hoshiro, Hiroaki Taimei Morino, Rikichi Miyanaga, Araki Takako i Rioji Koye.

Més de 300 persones es van inscriure al congrés que va replantejar la manera de treballar la ceràmica. Durant deu dies, els assistents van seguir l’elaboració i la cuita de diverses obres i els ceramistes convidats els van mostrar les diferents tècniques de treball. A més, al llarg del congrés es van fer conferències, taules rodones i projeccions de pel·lícules i documentals al voltant de la ceràmica i del Japó.

L’exposició repassa tot el que va donar de si aquella trobada d’ara fa 32 anys i recorda la trajectòria de la Cooperativa Coure d’Olot, una unió de diversos ceramistes que intercanviaven idees i experiències i venien i promocionaven conjuntament les seves peces.

La mostra es pot visitar gratuïtament fins al 6 de maig a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa i forma part dels actes de celebració del 150è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre el Japó i Espanya. Per aquest motiu, el cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, va assistir a l’acte inaugural.

Info i videos: Olot Cultura