VÍDEO: Ja tenim cartell de les Festes del Tura. David López és l’autor

Comparteix-ho amb els teus amics:

David López és l’autor del cartell de Festes del Tura, que s’ha presentat aquest dimarts a la Torre Malagrida.

Els jardins de la Torre Malagrida han acollit aquest dimarts 26 de juliol la presentació del cartell de Festes del Tura. David López és l’autor de l’obra que té una marcada inspiració modernista. López ha explicat que s’ha inspirat en la col·lecció de cartells del Museu Comarcal de la Garrotxa i en dos artistes de referència: Ramon Casas i Miquel Blay, dels quals aquest 2016 se celebra el 150è aniversari del seu naixement. Veure vídeo.

https://vimeo.com/176427519

La presència del gegant al centre del cartell és, segons López, l’homenatge a Miquel Blay, autor d’aquesta figura de la faràndula olotina. Al seu costat, la gegantessa amb la qual brinden per la ciutat (els vasos reprodueixen la bandera d’Olot). A Ramon Casas li ha volgut dedicar l’esperit modernista del pòster i vestir els gegants a l’estil dels personatges que apareixien als cartells de Cigarrillos París. “Es un cartell modernista, nostàlgic, elegant i festiu que espero que agradi molt” ha explicat David López, que aquest any ha rebut l’encàrrec de ser l’autor del pòster de Festes. Josep Berga que aquest any agafa el relleu de Mar Roca al capdavant de la Regidoria de Festes ha recordat que “l’Ajuntament alterna la convocatòria del concurs per al cartell de Festes del Tura amb l’encàrrec de l’obra a un artista local, que aquest any ha recaigut en David López”. L’alcalde Josep M. Corominas ha agraït “en nom de la ciutat haver realitzat el cartell de les Festes del Tura, que segur que agradarà molt a les olotines i els olotins”.

cartell festes del tura 2016 (2)

Nascut a Olot el 2 de setembre de 1984, David López va fer la seva primera exposició amb només 17 anys. Des de llavors ha exposat a diferents sales i galeries de la ciutat i ha participat de diferents edicions de la Mostra de Pessebres d’Olot. Ha estat autor del cartell de l’Aplec de la Sardana de l’any 2004 i del Carnaval d’Olot del 2008, entre altres activitats de la seva trajectòria professional.

#FdT16

Aquests dies es tanca la programació de les Festes del Tura que obrirà el dimecres 7 de setembre el pregó de les veïnes d’Olot que es diuen Tura. Fins al diumenge 11 de setembre, s’han programat nombroses activitats que s’aniran desvetllant properament.

Com a novetat aquest any s’ha creat la figura del col·laborador de les Festes del Tura. Per apuntar-s’hi cal tenir 18 anys i tenir ganes de participar en l’organització d’alguns dels actes de la Festa Major d’Olot. Cal omplir el formulari que es pot trobar a la pàgina web de Festes del Tura festesdeltura.olot.cat, a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i al web de les entitats de la Garrotxa www.entitatsgarrotxa.cat. A més de donar les dades de contacte, també cal escollir l’activitat de les Festes a la que es vol col·laborar. La cercavila d’inici de Festes, el ball de gegants, el campionat de truc, la cercavila de faràndula infantil i el ball de les espelmes són les activitats que es poden escollir. Hi ha temps fins al 15 d’agost.

RELACIONAT:

VÍDEO: Vols fer de voluntari a les Festes del Tura?

VÍDEO: L’AOAPIX ja olora les festes!!!

Font: Ajuntament d’Olot
Vídeo: elgarrotxi.cat