Vídeo: Joan Giraut fa balanç del seu primer any al capdavant de la Diputació i presenta els reptes pel 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, acompanyat dels dos vicepresidents, Miquel Noguer i Miquel Calm, ha fet balanç del seu primer any de mandat al capdavant de la institució.

[vimeo]https://vimeo.com/85501675[/vimeo]

Un dels objectius durant aquest exercici, segons el president, ha estat sortir del pla econòmic financer en què es trobava la Diputació “i ho hem aconseguit, estem per sota del 75 % de deute; l’entitat està totalment sanejada, compleix estrictament el marc regulador i gràcies a aquesta estabilitat pressupostària podem ajudar més i millor els ajuntaments de la demarcació”.
Els pressupostos del 2014 s’han abaixat, però en canvi s’han apujat els ajuts als municipis. El president ha destacat, la creacio de fons de cooperació econimica i cultural, que beneficia principalment als municipis més petits. Amb una dotació d’11 millions d’euros anuals.

Pel que fa a les diferents àrees d’acció, Joan Giraut ha volgut destacar el servei sociosanitari de Teleasistència, que serveix per millorar la seguretat a les llars, així com l’ajut a 2.800 escolars de casa nostra per aprendre a nedar, els 700.000 € per millorar l’eficiència energètica a 99 pobles o la incidència en la prevenció d’incendis a boscos i marges de carreteres, “actuant ràpid quan ha calgut, com en el cas de l’incendi del Baix Empordà”.

També ha anunciat sobre Dipsalut, que ha acabat la instal•lació de 747 desfibril•ladors automàtics als 221 municipis, culminant el programa “Girona, territori cardioprotegit”, que ja ha salvat 11 vides. I amb l’objectiu pal•liar els efectes de la crisi sobre la salut dels gironins s’ampliarà fins a un 1.700.000€ per incidir, sobretot, en la pobresa energètica.
Des de juliol passat que es va enllestir el projecte Pirinexus, amb 353 km rutes cicloturística que passa per 8 comarques gironines, també pel sur de França i que enllaça amb les vies verdes.

Decàleg pel 2014
A finals de febrer es farà la presentació pública de Tributs de Catalunya.

Pels reptes per a aquest 2014, destaca el conveni marc per a la creació de l’Agència Tributària de Catalunya. “Hi aportem les nostres 9 oficines de XALOC, que juntament amb les de les altres diputacions, donaran un servei integral de finestreta única. I us puc avançar que ben aviat, abans d’acabar el mes de febrer, es farà la presentació pública de Tributs de Catalunya”, ha explicat.

En aquest decàleg també hi figura la voluntat de la Diputació de potenciar el Servei de Teleassistència per millorar la seguretat de les llars; la diputació otorgarà 6 milions d’euros per a 134 llars d’infants municipals gironines, la posada en marxa d’un pla d’acció per a les empreses agroalimentàries que obtinguin el segell “Productes Excel·lents Girona Qualitat” o un programa d’ajuts als emprenedors joves.

Des del Patronat de Turisme també hi ha la intenció de crear tres clústers, un dedicat a la cultura, un altre al luxe i un tercer a l’enogastronomia.

I pel que fa a l’estalvi energètic, hi ha un pla dotat amb un milió d’euros per canviar calderes de gasoil per calderes de biomassa a través del pacte d’alcaldes.

diputacio_de_girona_balans_any
Foto: Pere Duran

Comparteix-ho amb els teus amics: