Vídeo: Joan Mercader presenta el seu últim llibre que recull articles publicats a diferents mitjans locals

Comparteix-ho amb els teus amics:

Joan Mercader, poeta, articulista i novel·lista. Va presentar el passat dissabte amb una sala plena de gom a gom a Can Trincheria el seu últim llibre que porta per títol “La vida comença cada dia”.

L’obra és un recull dels articles que durant la seva vida ha anat publicant en diferents mitjans locals. El llibre compta amb il·lustracions de Jaume Vilanova. A l’acte hi havia la presència d’autoritats locals, amics i seguidors de Joan Mercader. Cal recordar que aquest mateix any, Mercader, va rebre el guardó Ales a la Cultura d’Olot 2015 en reconeixement a la seva tasca en favor de la cultura a la capital de la Garrotxa, sobretot pel que fa a l’àmbit literari, tant amb la producció pròpia com en l’activa participació en l’entitat Amics de les Lletres Garrotxines.

[vimeo id=”149627501″]

VÍDEO: Joan Mercader ha rebut avui el guardó Ales a la Cultura d’Olot 2015

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, col·locava aquesta tarda a l’escriptor olotí Joan Mercader la joia en forma d’ala, símbol del guardó Ales a la Cultura que se li ha atorgat.

[vimeo id=”127384678″]

Un premi honorífic en reconeixement a la seva tasca en favor de la cultura a la capital de la Garrotxa, sobretot pel que fa a l’àmbit literari, tant amb la producció pròpia com en l’activa participació a l’entitat Amics de les Lletres Garrotxines.

El lliurament de les Ales a la Cultura ha tornat a ser un acte emotiu, senzill i sincer en el qual la ciutat d’Olot ha donat les gràcies d’una forma simbòlica a una persona que ha treballat i ho segueix fent en benefici de l’àmbit cultural local.

Joan Mercader, poeta, articulista i novel•lista, ha rebut aquest guardó de la mà de l’alcalde Josep Maria Corominas. També ha intervingut a l’acte el regidor de cultura, Josep Berga, i Josep Casellas, amic de Mercader i membre de l’entitat Amics de les Lletres Garrotxines, ha llegit la glossa sobre la figura de Mercader.

Josep Casellas ha utilitzat fragents de textos escrits pel mateix Mercader i per altres autors per donar forma a un relat sobre la trajectòria com a escriptor de l’homenatjat.

Joan Mercader s’ha mostrat molt agraït amb el premi que, segons ha afirmat, correspondria també a l’entitat Amics de les Lletres Garrotxines. També ha donat les gràcies als que han estat els seus referents literaris i, sobretot, al que ha descrit com el seu mestre, Josep Colet.

L’acte ha finalitzat amb la lectura d’una selecció de poemes de Mercader, a càrrec de Margarida Arau i Carme Andrés, dels Amics de les Lletres Garrotxines, amb l’acompanyament musical de la guitarra de Paco Perea.