Vídeo: José Luís Pascual, segon protagonista de la subhasta solidària de quadres a l’Espai Gironès

Comparteix-ho amb els teus amics:

La subhasta de quadres solidaris en benefici de Càritas impulsada per l’Espai Gironès ja compta amb una segona obra, la del pintor José Luís Pascual (retrat abstracte). L’obra pertany a la sèrie Rostres i va ser creada dissabte passat en directe al centre comercial. Es tracta d’una pintura acrílica sobre cartró, de 50×50, que ha estat feta en directe al punt solidari de les instal·lacions. L’artista va destacar la seva gran satisfacció de poder participar en aquesta iniciativa, que s’emmarca en la campanya que aquest any impulsa el Centre Comercial i que porta per lema Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa. Segons va explicar José Luís Pascual, la darrera obra d’aquesta sèrie és de l’any 2004 i deu anys després s’ha volgut crear una obra nova dins aquesta mateixa sèrie especialment pensada per a aquesta ocasió, un fet que li dona un valor molt especial. José Luís Pascual, nascut a Barcelona, té actualment el seu estudi a Camallera, on treballa i és un referent en les activitats culturals que porta a terme en el seu espai d’art KM7.

Vídeo de José Luís Pascual
[vimeo]https://vimeo.com/114549337[/vimeo]

De la mateixa manera que va fer l’artista José Moscardó amb la primera obra que va arrencar les subhastes, “Girona Orion”, José Luís Pascual ha cedit la seva obra d’art perquè se subhasti. El preu de sortida és de 750 euros. Els diners que se n’obtinguin es destinaran íntegrament a Càritas Diocesana de Girona per col·laborar en la seva gran tasca d’ajuda a les persones més necessitades. Es pot participar en la subhasta a través del web www.espaigirones.com o al Facebook d’Espai Gironès on s’expliquen les passes a seguir.

IMG_4623

Els altres tres artistes també pintaran en directe els dissabtes a l’Espai i les seves obres també se subhastaran en benefici de Càritas. Dissabte vinent, 20 de desembre ho farà Perico Pastor (figura humana); el 27 de desembre, Fernando Adam (arquitectura onírica); i el 3 de gener Pep Montserrat (quadern viatge sobre Girona).

La nova campanya solidària de Nadal que impulsa el Centre Comercial Espai Gironès té el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès. Va començar el 26 de novembre i es durà a terme fins al 5 de gener .

L’altre objectiu de la campanya és recollir menjar per al Banc dels Aliments. Fins al moment s’han recollit prop de 500 quilos.

Subhasta de quadres en benefici de Càritas fins al 16 de gener

La subhasta es tancarà el 16 de gener i tindrà uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra. També es pot aconseguir un pinzell solidari portant un quilo d’aliments al punt d’informació i fer una pinzellada a l’obra solidària situada al punt Tu hi pintes Molt o, en el cas de la mainada, participar al taller de pintura que es fa cada dissabte de 17:30h a 20:00h, per a edats de 4 a 10 anys. Una altra forma de col·laborar és fer-se un selfie davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa situat al Punt Solidari, i publicar-lo al perfil de cadascú a Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #TuhipintesEspai. Per cada 5.000 selfies que es rebin, l’Espai Gironès donarà 1.000 euros a Càritas.

Punt de recollida de menjar per al Banc dels Aliments

A totes les activitats infantils organitzades a les instal·lacions hi haurà un punt on es podrà deixar els aliments. Fins al 24 de desembre hi haurà al centre comercial un Tió de grans dimensions, on la mainada podrà endur-se els seus obsequis i també es recollirà menjar per al Banc dels Aliments. Del 27 de desembre al 5 de gener tornarà el Rei Melcior, que recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial. De la mateixa manera que l’any passat, els nens i nenes que ho vulguin li podran portar aliments.

Fins al 24 de desembre, la mainada podrà confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les podran endur a casa.

La quarta campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a col·laborar amb les persones més necessitades de la mateixa manera que ja va fer els dos anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.
La crisi està perjudicant moltes famílies i cada vegada són més les que han de recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones més necessitades.

L’Espai Gironès també ha col·laborat amb la Marató de TV3. El diumenge 14 de desembre, de 10 del matí a 9 del vespre, es va ubicar a la planta baixa una àrea on els visitants van tenir l’oportunitat de sotmetre’s a diferents proves mèdiques i van poder presenciar una demostració de com funciona un desfibril·lador. També es van dur a terme activitats per a la mainada. Els fons obtinguts s’entregaran a la fundació de La Marató. A les 19:00h va actuar la Xaranga DAMM-ER, a benefici de la Marató de TV3.