Vídeo: La Coral de l’escola Malagrida “Som Música”, actuarà al Firal d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dissabte dia 5 de desembre, a partir de les 19.00 h i fins a les 19.45 h, a la carpa que es muntarà al Firal d’Olot, l’Escola Malagrida d’Olot participarà en una de les activitats de la fira de Nadal, amb l’actuació de la Coral del mateix centre “Som Música”, fent una cantada de part del repertori treballat dins del projecte de singularització de l’escola.

PROJECTE “SOM MÚSICA”

El projecte de singularització de centre “Som Música” està centrat en la utilització de la música com a element vehicular de desenvolupament del currículum. Pretén relacionar la música amb totes les àrees que es treballen al centre: matemàtiques, llengües (catalana, castellana i anglesa), coneixement del medi (social i natural), educació física, les vinculacions que té amb les diverses cultures religioses, amb la utilització de les TIC…

És per això que vam fer l’aposta de poder aportar un producte addicional dins del currículum que pogués revertir sobre tots els alumnes del centre, des dels més petits de P3, fins als que ja es troben a cicle superior.

Aquest projecte té una programació mínima de 3 anys per implantar-se en la seva totalitat. El vam començar a plantejar i a desenvolupar al llarg del curs 2013-2014, i ha estat en aquest curs 2014-2015 que s’ha posat plenament en funcionament.

Per una banda s’ha començat un treball específic en diversos nivells i també desenvolupant activitats globals d’escola.

D’entre aquestes activitats específiques podem parlar de:

– l’expressió corporal vinculada amb la música a partir de P3;

– el treball de la dansa i moviment a 1r de cicle inicial;

– el treball d’instrument amb els alumnes de 3r (violí, guitarra i gralla) amb la col·laboració del professorat de l’Escola Municipal de Música d’Olot, Xavier Montsalvatge;

– el cant coral extraescolar, de caràcter voluntari, pels alumnes de 4t, 5è i 6è.

En aquest curs 2015-2016, tots els alumnes que van iniciar aquesta formació específica tindran la continuïtat amb els tallers i/o activitats que ja han estat desenvolupant, i a més s’incorporaran els nous grups que entren en el projecte.