VÍDEO: La Fageda obre una planta pilot on experimentaran amb nous iogurts i postres

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Fageda obre una planta pilot on experimentaran amb nous iogurts i postres

La Fageda – Crear nous productes, o transformar els actuals, en un espai específicament pensat per assajar i fer realitat les idees que tenim en ment. És la missió de la planta pilot de La Fageda, que el nostre Departament d’Innovació ha estrenat aquesta setmana i que ha implicat una inversió d’uns 350.000 euros. Veure vídeo.

Situada al soterrani de les noves instal·lacions de la fàbrica, la planta pilot ocupa uns 90 metres quadrats i es divideix en dues parts: un laboratori de proves a petita escala i un espai industrial.

El laboratori de proves a petita escala és on es faran els primers passos del disseny i l’elaboració dels nous productes. Podríem dir que és on es començaran, literalment, a cuinar. Disposa de nevera, congelador, equips de fermentació, homogeneïtzadora i allisador de textura.

“Avui estem intentant replicar el nostre iogurt líquid, el que tenim a la fàbrica, per tal que ens quedi igual aquí, a la planta pilot”, ens ha explicat la Júlia Gómez, del Departament d’Innovació, el dia que estrenaven la planta.

Per la seva banda, l’espai industrial servirà per assajar com elaborar els nous productes a la fàbrica o a l’obrador. S’hi duran a terme proves a més gran escala, amb maquinària industrial feta a mida. “Així no dependrem, com fins ara, de la disponibilitat de la fàbrica per anar avançant en els nous projectes”, explica l’Oriol Gol, director d’Innovació.

A més, aquest espai industrial compta amb una unitat de neteja pròpia, separada de la planta de producció, que es connecta amb tots els equips de la part industrial per netejar-los automàticament.

Fins l’actualitat, el Departament d’Innovació de La Fageda feia assajos a la fàbrica i al laboratori de Qualitat, però no disposava d’un espai com el que ara estrenem.

Info i vídeo: La Fageda

Comparteix-ho amb els teus amics: