Vídeo: La Fira de Sant Lluc creix en espai i activitats per celebrar els seus 700 anys

Comparteix-ho amb els teus amics:

La projecció d’un documental sobre transhumància i un acte de reconeixementa les persones vinculades a la fira ramadera obren aquestcap de setmana la programació dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc.

En un acte que tindrà lloc aquest dissabte 3 d’octubre a les 8 del vespre a Cines Olot, s’iniciarà aquesta celebració que, tot i que a la primavera ja va tenir lloc les primeres activitats, com la presentació d’un llibre sobre la història de la Fira, el gruix destacat d’esdeveniments es concentren entre els mesos d’octubre i novembre.

VEURE PROGRAMA DE LA FIRA DE SANT LLUC AQUÍ

Vídeo: Resum de la Roda de premsa de presentació dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc
[vimeo url=”https://vimeo.com/140906814″ width=”560″ height=”315″]

Una de les novetats d’aquest any és que la Fira Ramadera tindrà lloc als terrenys del costat de la plaça de toros d’Olot. En aquest espai, que aquests dies s’està acabant de condicionar, el proper 18 d’octubre s’hi podran veure fins a 150 caps de bestiar. Els 700 anys de Sant Lluc coincideixen amb els 60 anys d’història de la Fira del Dibuix. Un llibre recollirà la trajectòria d’aquest esdeveniment que es presentarà el dijous 15 d’octubre a les 19.30 hores a Can Trincheria.

Un any més, la Fira del Dibuix omplirà les voltes de la Plaça Clarà durant el 18 d’octubre i el Patronat de la Fira del Dibuix també organitzarà l’”Olot Dibuixa”, els tallers gratuïts per a totes les edats i els retrats dibuixats en directe per professors i alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot durant el dissabte 10 d’octubre al Firal. Posteriorment, el mateix dia 10, a la façana de l’Ajuntament d’Olot es projectaran els dibuixos realitzats pels participants als tallers (Graffitis a Can Joanetes).

La presentació del conte de la faràndula dedicat a Sant Lluc que va tenir el passat dissabte a l’Hospici, un especial de Sant Lluc de la revista Les Garrotxes que es presentarà el divendres 16 d’octubre a les 19.30 hores a Can Trincheria i la trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa el 18 d’octubre al carrer Major són altres de les moltes activitats que formen part dels 700 anys de la Fira. No faltaran durant el cap del 17 i 18 d’octubre, la 5a Fira del Vehicle d’Ocasióal Firalet, el Segueix el Fil (les activitats amb robes i fils) al carrers dels Sastres, la Fira del Disc que s’instal·larà enguany a la plaça Clarà i la Fira d’Entitats que comptarà amb la participació de 79 entitats i associacions de la comarca a la Plaça Major, entre moltes altres iniciatives.

fira de sant lluc