Vídeo: La Fira de Sant Lluc torna a omplir els carrers d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una de les novetats més importants d’aquest any és que la Fira Ramadera que va tenir lloc als terrenys del costat de la plaça de toros d’Olot. En aquest espai es varen poder veure fins a 150 caps de bestiar. Els 700 anys de Sant Lluc coincideixen amb els 60 anys d’història de la Fira del Dibuix. Veure vídeo.

GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ

Vídeo: Fira de Sant Lluc 2015

https://vimeo.com/142824046

Vídeo: 60a Fira del Dibuix a Olot

https://vimeo.com/142827144

Un any més, la Fira del Dibuix omplirà les voltes de la Plaça Clarà durant el diumenge, la trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa que per causa de la petita pluja caiguda diumenge al matí es va traslladar a l’hospici. No falba durant el cap, la 5a Fira del Vehicle d’Ocasió al Firalet, el Segueix el Fil (les activitats amb robes i fils) al carrer dels Sastres i la Fira d’Entitats que comptarà amb la participació de 79 entitats i associacions de la comarca a la Plaça Major, entre moltes altres iniciatives.

Ja està disponible a internet el documental sobre la Fira de Sant Lluc

Des del llunyà 1315, quan el rei Jaume II va concedir el privilegi per celebrar una fira el dia de Sant Lluc, la ciutat d’Olot ha associat el 18 d’octubre a ramats de bestiar i firaires. Durant segles, la Fira de Sant Lluc va ser una de les dates més importants de l’any, coincidint amb la baixada del bestiar de les muntanyes i moment en què els veïns d’Olot i de la rodalia s’aprovisionaven a les portes dels mesos freds de l’hivern.

Nova oficina d’informació turística a Olot

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i l’alcalde Josep M. Corominas, han presidit aquest diumenge 18 d’octubre la inauguració de la nova oficina de turisme d’Olot. Una àmplia representació del sector turístic i empresarial de la ciutat i de la resta de municipis de la comarca ha participat de l’acte, que ha començat aquest migdia amb els parlaments a l’interior del pati de l’antic Hospital Sant Jaume i ha continuat amb un recorregut per les instal·lacions.

Vídeo: La nova oficina d’informació turística d’Olot

https://vimeo.com/142808271

Vídeo: impressionant cua de cotxes de les Preses fins a Olot

Com cada cap de setmana i especialment ahir amb motiu de la Fira de Sant Lluc, es repeteixen les llargues cues a l’entrada de les Preses, i és que malgrat que als túnels de Bracons, no hi passa el volum de trànsit que s’esperava, fa que aquesta imatge es repeteix cada cop més inclús entre setmana, sense que de moment no es concreti quina serà la solució abans que es faci la tan esperada variant. Principalment el problema radica en què els conductors fan els girs a l’esquerra tant en sentit al nucli de les Preses com els del Mallol i la parcel·laria, Això provoca que la caravana de cotxes s’aturi intermitentment malgrat que el semàfor de l’encreuament del Vertisòl estigui en verd. Molta gent ja comença a pensar que una rotonda temporal a l’alçada de l’Escola de la Bòbila no serà la solució adequada just per la gran quantitat de trànsit que hi passa. L’alcalde Pere Víla espera tenir enllestit un projecte per abans que acabi l’any. Veure vídeo.

https://vimeo.com/142826174