Vídeo: La Fira de Sant Lluc torna a omplir-se de cultura

Comparteix-ho amb els teus amics:

Olot tornarà a tenir un Sant Lluc ben cultural. Des d’Olot Cultura s’han programat una sèrie d’activitats tant per al públic olotí com per als turistes que complementen la programació d’aquesta festivitat.

El sorteig d’una nit als Pavellons de les Cols entre els que visitin els Museus d’Olot, xerrades, visites guiades, tallers i el concert d’Artur Blasco, tindran lloc el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre a Olot.

S’ha presentat la programació d’activitats culturals que, coincidint amb la Fira de Sant Lluc, organitza Olot Cultura. Com cada any, l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ,col·labora a fer més ric el programa de Sant Lluc organitzant un seguit d’actes culturals durant el cap de setmana de la Fira. Veure vídeo.

[vimeo url=”https://vimeo.com/141527118″ width=”560″ height=”315″]

CONCERT D’ARTUR BLASCO
El dissabte 17, a les vuit del vespre a la sala El Torín, Olot Cultura juntament amb l’IMPO organitzenel concert d’aquest músic i folklorista, que ha fet unimportant treball de recerca de músiques populars del Pirineu. Recorrent pobles, masies i cases, ha recopilat al llarg de 50 anys 1.500 cançons populars desde la Vall d’Aran fins a la Garrotxa. Presentarà el seu darrer treball, Pirineu. Cançons de vetllades vora el foc, un llibre disc on recopila i interpreta, juntament amb el guitarrista Yannick Lopes, dotze cançons populars, entre les quals n’hi ha alguna de procedent de la Garrotxa, com Les noies d’Olot. A més de contribuir a mantenir viva la cultura popular, Blasco destaca per l’impuls que ha donat a l’acordió diatònic a Catalunya organitzant la Trobada d’Acordionistes del Pirineu a Arsèguel. L’entrada per al concert és gratuïta però cal recollir una invitació al Teatre, a Can Trincheria i, si en queden de disponibles, el mateix dia del concert a la taquilla de la sala El Torín.

En l’apartat musical, el cap de setmana de Sant Lluc a Olot, també es podrà gaudir del concert de Marco Mezquida Trio(divendres 16 d’octubre, 22 h, sala La Carbonera),organitzat amb motiu dels 10 anys del programa de Ràdio Olot, A pas de jazz, de Carlus Fontfreda i Núria Noguera.

VINE ALS MUSEUS D’OLOT I EXPERIMENTA EL PAISATGE
Els Museus d’Olot tornen a organitzar un concurs entre tots aquells que els visitin entre el 17 d’octubre i el 29 de novembre. Aquest any, se sortejarà una nit per a dues persones a Les Cols Pavellons d’Olot. Podran participar en el sorteig tots aquells que visitin el Museu de la Garrotxa, el Museu dels Volcans o el Museu dels Sants, i omplin les butlletes que hi trobaran.

A banda, els Museus organitzen altres activitats per Sant Lluc:

Jornada de portes obertes
Els dies 17 i 18 d’octubre, al Museu dels Sants, alMuseu dels Volcans i al Museu de la Garrotxa, dinsel seu horari habitual.
Visita guiada a l’exposició sobre Miquel Plana

Dissabte 17, 12 h, Sala Oberta 2
Antoni Monturiol i Magda Pujolàs oferiran una visita guiada a l’exposició sobre els cartells de Miquel Plana, inclosa dins les activitats en homenatge a aquest artista.

Jornada de conferències sobre Marian Vayreda
Dissabte 17, 16 h, Museu dels Sants
En relació a l’exposició “Marian Vayreda. Llum i ombres” (Museu dels Sants) s’ha organitzat una jornada d’anàlisis i reflexió al voltant de l’obra literària de Vayreda. Hi intervindan la doctora en Filologia i comissària de l’exposició, Mita Casacuberta; els professors de Filologia Catalana, Enric Cassany i Joaquim Maria Puigvert, i el músic i professor, Jaume Ayats.

La fi de l’Esparver. Ruta La punyalada a l’Alta Garrotxa
Diumenge 18, 9.30 h. Punt de trobada al pàrquing del Consum
També en relació a l’exposició “Marian Vayreda. Llum i ombres”, s’ha organitzat una segona ruta per l’Alta Garrotxa, conduïda pel dramaturg i novel·lista Carles Batlle recorrent indrets que apareixen a La punyalada. La ruta començarà a Can Cufí (prop de Sadernes) is’anirà a la casa de Lliure i a la Cova del Bisbe. Més informació i reserves al 972 26 67 91 o a museusants@olot.cat

Taller de reciclatge i creativitat amb l’artista Duvan
Diumenge 18, a les 12 h i a les 17 h, a la plaça Clarà
Un taller per a petits i grans que consisteix en una intervenció artística a partir de caixes de cartró reciclades, que passaran a esdevenir elements estètics, amb l’objectiu de servir de vestits que puguinser exposats al Museu de la Garrotxa. El taller es divideix en dues parts: la primera, a les 12 del migdia, taller de creació dels vestits; i l’altra, a les 17 h, desfilada i exposició dels vestits creats pels participants. El taller busca donar una idea lúdica de la necessitat de sostre i vestit que tenen moltes persones a les grans ciutats del món.

NOU CONTE DE LA FARÀNDULA
Finalment, coincidint amb els 700 anys de la Fira de Sant Lluc, l’IMPO i Olot Cultura han coeditat un nou volum de la col·lecció Contes de la farànduladedicat a aquest aniversari. Els autors són Tavi Algueró (il·lustracions) i Josep Reixach (textos). Aquest és el 19è títol de la col·lecció.

[vimeo url=”https://vimeo.com/141523058″ width=”560″ height=”315″]

VÍDEOS RELACIONATS:

Vídeo: El mestre Vaydera al museu dels Sants d’Olot
[vimeo url=”https://vimeo.com/139116081″ width=”560″ height=”315″]

Vídeo: Exposicions dels llibres de bibliofília de Miquel Plana
[vimeo url=”https://vimeo.com/139116080″ width=”560″ height=”315″]