VÍDEO: La Fira del Dibuix canvia de dia i de format

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Patronat ha decidit traslladar la Fira al dissabte més proper a Sant Lluc. Aquest any, serà el 14 d’octubre i incorporarà novetats al certamen, que arribarà a la 62a edició. 

https://vimeo.com/187802819

El Patronat de la Fira del Dibuix ha decidit donar un nou impuls a aquesta trobada artística. Després d’un període de reflexió sobre el futur del certamen, el Patronat ha recollit l’opinió d’alguns dels artistes que van participar a les últimes edicions i van posar-se en contacte amb altres persones relacionades amb l’art a Olot.

El Patronat va proposar una votació als seus representants per decidir el futur de la Fira. Els va plantejar tres possibilitats: mantenir la Fira del Dibuix tal com s’havia fet fins al moment, conservar el format però canviar-la de dia o bé buscar un nou dia i un nou format. I l’escollida va ser aquesta última opció.

Per tant, a partir d’ara la Fira del Dibuix se celebrarà el dissabte més proper a la festivitat de Sant Lluc: aquest any serà el 14 d’octubre i presentarà diferents novetats. Els artistes que vulguin participar de la Fira hauran de fer-ho per selecció. Els autors hauran de fer arribar la seva sol·licitud al Patronat que seleccionarà la seva participació a la Fira. Les bases de la convocatòria d’aquest any ja incorporaran aquest nou requisit d’accés als artistes que vulguin instal·lar-se sota les voltes de la Plaça Clarà.

Foto: Marian Vayreda i Ramon Duran, president i tresorer del Patronat de la Fira del Dibuix acompanyats del regidor de Promoció Estanis Vayreda.

Pel que fa a la carpa de davant l’Escola Pia oferirà diferents activitats i donarà una visió global i contemporània del dibuix. Una part es dedicarà a la venda d’artistes convidats pel Patronat. En una altra s’hi celebrarà l’Olot Dibuixa, que concentrarà la seva activitat el dissabte de la Fira del Dibuix amb els tallers “Jo tampoc sé dibuixar”. A la carpa també hi haurà un escenari de xerrades sobre el dibuix.

Pel 18 d’octubre, Sant Lluc, s’organitzaran diverses activitats destinades a celebrar la diada del Patró dels Artistes.

El president del Patronat de la Fira del Dibuix, Marian Vayreda, ha explicat que “amb la 62a edició, la Fira del Dibuix més antiga de Catalunya iniciarà una nova etapa en què mantenint-se fidel a l’esperit dels seus fundadors s’ha decidit fer un pas més per posar-la al dia i continuar l’aposta per la qualitat i la promoció del dibuix”. Al mateix temps, es vol buscar l’especialització del certamen per tal que Olot continuï essent un punt de referència del sector que el permeti diferenciar de la resta de fires del dibuix. El tresorer de l’entitat, Ramon Duran, ha afegit que “volem continuar mantenint una fira de qualitat, que és una Fira viva i que entre tots puguem anar-la aixecant per augmentar el número d’artistes que havien deixat de participar-hi les últimes edicions”.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha afirmat que “és una decisió estrictament del Patronat. Ens semblava bé mantenir-la al dia 18 i ara també ens sembla bé que passi al cap de setmana”. Segons Vayreda, “és una Fira creada pels pintors i són ells els que decideixen fer aquest canvi per vincular-hi artistes que fins al moment no hi havia participat i amb una clara aposta per la qualitat”.

Info: Ajunt Olot
Vídeo: elgarrotxi.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: