VÍDEO: La Garrotxa a estat protagonista en la segona jornada del 3r Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Garrotxa a estat protagonista en la segona jornada del 3r Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

El segon dia del congrés ha transcorregut íntegrament a la Garrotxa, una de les comarques amb un major patrimoni forestal de tot Catalunya i dins una zona declarada Parc Natural. L’activitat ha començat ben d’hora amb sis grups que s’han desplaçat a diferents punts del territori on l’Associació Sèlvans hi té projectes o te la intenció de desenvolupar-ne. Acompanyats en tot moment d’un guia, les 175 persones que formaven aquests grups han passat el matí duen a la pràctica els anomenats ‘banys de bosc’ i han visitat boscos molt diversos com alzinars, rouredes i fagedes. Després de dinar, l’activitat d’aquests grups ha continuat amb la posada en comú de les experiències viscudes a través d’una dinàmica participativa que ha consistit en un ‘mapa emocional’. Partint de les tres dimensions de l’individu (física, psíquica i espiritual) s’han anat definint, mitjançant un recull de paraules, els beneficis d’aquesta experiència.

Paral·lelament a les visites al bosc, s’ha desenvolupat una activitat específica de la Societat Internacional de Teràpia Forestal (ISFT), formada per una trentena de membres dels principals impulsors de la teràpia forestal a nivell mundial vinguts de països com Alemanya, els Estats Units, República de Corea, el Japó, Àustria i Portugal, acompanyant Catalunya, on s’han treballat diversos aspectes com els conceptes de bosc saludable i bosc terapèutic, la necessitat de treballar cap a un estàndard de qualitat consensuat i, finalment, també s’han assentat les bases dels seus estatuts amb la representació per àmbit geogràfic, amb Sèlvans com a entitat co-fundadora.

El 3r Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut continua demà, al Palau de Congressos de Girona, amb taules rodones i ponències al llarg de tot el dia i amb la visita de diverses autoritats del govern alemany i català per assistir a un dels esdeveniments més rellevants i de major solemnitat del congrés: “la Proclama del 3r Congrés sobre la vàlua dels boscos més naturals per a la salut i el benestar de les societats”.