Vídeo: La gent s’interessa per les històries de lladres i policies

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ahir dissabte va tenir lloc al Museu dels Sants la darrera proposta del cicle de xerrades “5 cèntims de…” d’aquesta temporada, en aquest cas, dedicada al mercat negre de l’Art i organitzada en relació a l’exposició “Art perdut. Espoli i salvaguarda del patrimoni”, que es pot veure al Museu dels Sants fins al 29 de juny.

[vimeo]https://vimeo.com/99433813[/vimeo]

La xerrada estava a càrrec de la Unitat Central de Robatoris amb Força i Patrimoni Històric de la Policia de Catalunya. També va participar Jordi Campillo, doctor en arqueologia i especialista en espoli del patrimoni.

Es va parlar sobre quins són els recursos que, des dels Mossos d’Esquadra, s’utilitzen per a poder recuperar peces que han estat espoliades de jaciments a l’aire lliure o robades de col·leccions particulars. I es va posar sobre la taula casos que s’han resolt satisfactòriament i casos que, de moment, estan essent investigats.

La xerrada era una activitat complementària de l’exposició “Art perdut. Espoli i salvaguarda del patrimoni” que es pot visitar fins al diumenge 29 de juny al Museu dels Sants. Seguint la voluntat dels Museus d’Olot de fer les seves activitats el màxim d’inclusives, aquesta xerrada tenia traducció al llenguatge de signes.

F 2230
Sala plena de gom a gom per escortar les històries de lladres i policies