VÍDEO: La gran dama del fado Cristina Branco presenta el seu últim disc a Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest 2016 presenta el seu catorzè disc, Menina, que inclou temes nous i originals de diversos autors portuguesos a banda d’altres temes tradicionals

Banyoles, 22 de novembre de 2016.- Cristina Branco presentarà el seu últim disc, Menina, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles aquest dissabte 26 de novembre (21 h, 12 €). Branco és una de les grans dames del fado actual i, alhora, una de les seves renovadores més inquietes. De la seva mà, el fado dialoga amb altres gèneres musicals, sobretot el jazz.

Veu i trajectòria referent dins del món del fado, Branco té més de vint anys d’experiència als escenaris. Aquest 2016, presenta un disc que combina temes nous i originals amb d’altres de tradicionals. La portuguesa defineix el treball com a “femení i feminista perquè parla de dones en totes les seves edats i situacions, i perquè les fragilitats i diferències ens enforteixen com a individus”.

Menina és un disc eclèctic, que trenca cànons estilístics. El fado es barreja amb el jazz, el soul, l’indie o el rock. Branco ha comptat amb compositors amb qui ja havia col·laborat en àlbums anteriors com ara Pedro da Silva Martín, però també amb altres de nous, com ara Luís Severo o Filho da Mae. Els músics que l’acompanyaran al concert de la seva gira estatal són els mateixos del disc, de reputada trajectòria: Bernardo Moreira (contrabaix), Luis Figueiredo (piano) i Bernardo Couto (guitarra portuguesa).

Nascuda l’any 1972 a Almeirim, Branco comença la seva carrera artística per casualitat, a Holanda, quan un amic la convenç perquè canti en un programa de televisió. Introduïda al món del fado pel seu avi, Branco s’ha caracteritzat per fer una música arrelada a la tradició però de forma essencialment moderna. Tots els seus discos exemplifiquen aquesta aposta. També Menina, que defineix com un treball “de superació i de transició”.

El concert a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles serà un dels quatre únics recitals que oferirà Branco en la seva gira de presentació de Menina. Els altres tres seran la Sala Galileo Galilei de Madrid (25/11), el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona (27/11) i el Teatro Lope de Vega de Sevilla (10/12) en el marc del Festival de Fado de Sevilla.