Vídeo: La Granja Mas la Coromina de Joanetes, rep el primer certificat AENOR de l’Estat de benestar animal

RECOLONS, ÀLEX - ACN Josep Maria Pelegrí entregant el certificat AENOR al president d'ATO, Jaume Pont.

La lletera catalana ATO ha rebut aquest divendres de mans del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el primer certificat AENOR de benestar animal que acredita, entre d’altres factors, una alimentació, un allotjament i un estat de salut òptims dels seus animals que l’any passat van produir gairebé 120 milions de litres de llet. Pelegrí ha destacat que ATO és una empresa “exemplar” per voler aportar “valor afegit als seus productes” i “per estar a l’alçada dels temps i de les circumstàncies”. El president d’ATO, Jaume Pont, ha explicat que el certificat demostra “que estan fent bé les coses” amb l’objectiu de continuar sent la marca número u a Barcelona i la tercera al conjunt de Catalunya.

[vimeo id=”110772955″]

El certificat lliurat a ATO acredita que les organitzacions alimentàries compleixen amb els requisits del model AENOR de Benestar Animal, desenvolupat junt amb l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat de Catalunya. Segons ha explicat el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el que ha fet AENOR es “acreditar amb el seu prestigi” les conclusions tècniques de l’IRTA que té per objectiu, ha afegit, “ajudar al desenvolupament tecnològic de les empreses”.

RECOLONS, ÀLEX - ACN Josep Maria Pelegrí entregant el certificat AENOR al president d'ATO, Jaume Pont.
RECOLONS, ÀLEX – ACN Josep Maria Pelegrí entregant el certificat AENOR al president d’ATO, Jaume Pont.

Pelegrí ha destacat que l’aposta de la lletera catalana per millorar les condicions de benestar dels seus animals és una demostració de “responsabilitat” i una manera intel·ligent d’incrementar la quantitat i qualitat de la seva producció. De fet, les sis granges que ATO té a Catalunya van produir l’any passat 118,2 milions de litres de llet.

El model de certificació de benestar Animal d’AENOR és pioner al món, perquè, a banda d’avaluar les instal·lacions, té també en compte diferents paràmetres de comportament dels animals basats en quatre principis: alimentació, allotjament, estat sanitari i comportament de l’animal.

El president d’ATO, Jaume Pont, ha afirmat que la certificació és un premi a la feina “ben feta” i amb un compromís amb la qualitat. En aquest sentit, ha afegit que la lletera presenta moltes novetats per aquest any com una nova llet pasteuritzada o una llet enriquida amb OMEGA 3 de gran qualitat , entre d’altres. L’objectiu, ha afegit, és incrementar l’actual quota de mercat, que és del 6,5%, el que situa ATO com la llet més consumida a l’àrea metropolitana i la tercera en el conjunt de Catalunya deixant de banda les marques blanques que copen el 60% del mercat.