Vídeo: La nova plaça mercat d’Olot compleix un any fent quasi el doble de caixa i clients

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ja fa un any que la plaça mercat d’Olot és oberta i tothom fa una molt bona valoració.

b56978f4-7565-4cf9-98f7-8c2f0945a6a3

La Plaça Mercat ha celebrat aquest matí el primer any de funcionament a les noves instal·lacions. A les 9h en punt, els placers han bufat les espelmes del pastís amb el que han commemorat els primers dotze mesos a l’edifici, que consta de 3.900 metres quadrats repartits en tres plantes.

El president de l’Associació de Placers, Jordi Vilarrasa, ha assegurat que “ha estat un any amb uns resultat molt positius en el que tots hem treballat de valent en un horari continu que també ens ha ajudat a arribar a més gent”. Segons Vilarrasa, “el client d’Olot et diu que està molt orgullós del nou Mercati això t’anima. També ve gent de fora que ve a veure el nou espai i comprar els nostres productes”. Amb l’entrada en funcionament de la nova Plaça Mercat, es va decidir ampliar l’horari d’atenció al públic. Això ha suposat un horari ininterromput i, amb el nou edifici, un increment de clients del voltant del 40% de mitjana. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha concretat que “un 90% dels compradors de la Plaça Mercat són d’Olot i comarca, que mantenen una fidelització (entre diària i/o setmanal) del 95%”.Pel que fa a la facturació, “tot i que no tenim el volum de cada establiment, segons dades dels mateixos placers, es pot parlar d’una mitjana d’un 45% d’augment del nou Mercat en relació a l’espai anterior” ha afirmat Vayreda.

plaça mercat

L’alcalde, Josep M. Corominas, ha subratllat “la feina impagable que fan els places amb la seva bona manera de treballar, els seus productes de qualitat, amb la seva simpatia que s’han anat guanyant un públic molt fidel”.Corominas ha afegit que “estem molt contents pels resultats obtinguts per Plaça Mercat, però no ens quedem aquí.

Seguim treballant en l’antic edifici de l’hospital Sant Jaume, la plaça del Teatre i el Firal com a nous revulsius per al centre de la ciutat”. Quan es va inaugurar la plaça Mercat el mes de novembre de 2014, hi havia 19 espais ocupats. A principis de 2016, s’obrirà l’últim espai que queda disponible de les instal·lacions del Mercat d’Olot que, de mitjana, compta amb 35.000 clients al mes.

Vídeo: Inauguració de la plaça mercat d’Olot 2014

[vimeo id=”113104179″]

L’estudi d’arquitectura olotí Land i Simó Roca va ser l’encarregat del disseny després de guanyar un concurs d’idees amb el projecte ‘Umbracle’. La construcció i explotació del nou Mercat així com l’enderroc de l’antiga Plaça Mercat ha anat a càrrec de l’empresa Rubau Tarrers a qui se li va adjudicar en un concurs públic. En els 17 mesos de treball, l’empresa va contractar operaris de la comarca per la seva construcció.

També es van aprofitar les obres per reurbanitzar l’entorn, obrint comercialment la façana del carrer Antoni Llopis amb nous locals, i limitant l’accés de vehicles a la plaça de l’Hospital. La reordenació de l’antic aparcament, amb entrada per la plaça de l’Hospital i sortida per la plaça dels Coloms, i la incorporació d’un parc infantil amb elements inspirats en la faràndula, han estat una més de les millores que s’ha afegit al projecte inicial.

50 nous llocs de treball

Amb la posada en marxa del nou Mercat, s’han creat una cinquantena de llocs de treball, repartits entre el supermercat (38 treballadors) i el personal de reforç a les parades dels placers. Amb el nou espai, s’ha apostat per ampliar l’horari d’atenció de manera que ja no es tanca el migdia. Així de dilluns a divendres s’obre de les 8 del matí fins a la 7 de la tarda ininterrompudament, i els dissabtes de 8 del matí a 3 de la tarda. L’oferta continua apostant pels productes de proximitat com són làctics, carns i embotis, verdures i hortalisses, peix fresc i salat, conserves, fleca, entre d’altres.

Cal recordar que l’adjudicació del supermercat a l’empresa Mercadona es va fer per un període de 40 anys. L’empresa havia de pagar inicialment 3,5 milions d’euros i a partir de la seva obertura aportarà uns 6.000 euros al mes per l’ús dels aparcaments.

Increment de les vendes

El president dels placers d’Olot, Jordi Vilarrasa es mostra satisfet per com el volum de vendes han pujat fins a un 50%. Segons afirma, el motiu principal és el nou edifici del mercat d’Olot i el producte de qualitat i de proximitat que es fa a la comarca. Tot això ha propiciat que es contractés més personal. Veure vídeo.

Vídeo: Els placers d’Olot han venut un 50% més aquest estiu (setembre 2015)

[vimeo id=”138182900″]

L’eficiència energètica

Un altre atractiu del nou Mercat és la seva eficiència energètica. A banda de l’estructura de vidre que embolcalla l’edifici i que ajuda a regular la temperatura interior deixant entrar un 28% de la calor solar i aïllant-lo durant els mesos més freds de la temperatura exterior, també s’utilitzen tres fonts d’energia renovables per a la generació de la calefacció i de l’aigua calenta sanitària.

Això és possible gràcies als 24 pous de geotèrmia construïts durant les obres al subterrani de la plaça amb la caldera de biomassa i bombes geotèrmiques que s’instal·laran a la futura Sala de les Energies, amb seu a l’edifici veí de l’antic l’hospital Sant Jaume, i amb les plaques solars fotovoltaiques de la coberta de l’edifici del nou Mercat, un dels cinc elements de l’illa energètica que, sota la direcció de Wattia Innova i Gas Natural, es posarà en marxa i alimentarà també l’hospital Sant Jaume, el geriàtric de La Caritat, el del Montsacopa i la resta de l’edifici de l’Hospici, seu del Museu de la Garrotxa.