Vídeo: La plaça del Gambeto s’emplena amb més de 500 persones al son de la música tradicional catalana

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els balcons de la plaça del Gambeto es converteixen en escenaris de la vetllada d’una de les edicions amb més públic, omplint de gon a gom la tradicional plaça de Riudaura

Aquest dissabte, 1 d’agost, la Plaça del Gambeto de Riudaura s’ha omplert de gom a gom amb més cinc-centes persones per seguir la desena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-. Un petard, simbolitzant l’estrella, ha donat el tret de sortida a dues hores de concert. L’organització valorem molt positivament aquesta desena edició queconverteix el D’aquí estant veig una estrella en una de les cites ineludibles de l’estiu cultural garrotxí

https://vimeo.com/135168323

Els balcons de la Plaça del Gambeto s’han convertit en escenaris de la vetllada, i, com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser ha encetatles intervencions musicals. En aquesta ocasió ha estat una versió interpretada a l’acordió per Marc August Muntanya.

Una part important del concert ha estat protagonitzada pels propis riudaurencs. Una vintena de cantadors ha interpretat diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça:Cançó de bres per una princesa negra, Muntanyes del Canigó, La desgràcia d’un pobre home, Una matinada fresca, Som tres xicots… I per completar les actuacions de la gent de Riudaura, el grup de Músics de Riudaura ha presentat actualitzacions del cançoner popular i tradicional, El fill del rei, Don Lluís de Montalbà, Caterina l’amor, La Ignès i D’aquí estant veig una estrella, cançó que dóna nom al concert.

Els convidats en aquesta edició han estat Jaume Arnella i La Criatura Verda. Aquesta darrera formació ha fet algunes versions de cançons recollides a Riudaura, com Don Lluís i el Marxant, i d’altres de pròpies com la Jota marinera de Mallorca i l’havanera Vestida de nit. Per la serva part, Jaume Arnella ha tancat el concert amb peces tradicionalsgarrotxines de Beget i d’Olot i cançons pròpies com la versió del Tren pinxo de Banyoles o la seva cèlebre cançó Rondes del Vi.

El concert ha acabat amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest concert de música tradicional: D’aquí estant veig una estrella.

VÍDEOS RELACIONATS:

Vídeo: D’aquí estant veig una estrella 2014

https://vimeo.com/102427283

Vídeo: D’aquí estant veig una estrella 2013

Vídeo: D’aquí estant veig una estrella 2012