VÍDEO: La Trailwalker arrenca d’Olot amb més de 2.200 participants i més de 729.000 euros recaptats

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una nova edició a partit aquest matí d’Olot per una bona causa solidària

Amb una mica de pluja però que just va parar a l’hora de la sortida a Olot per començar el gran repte solidari per setena vegada la ja consolidarà i famosa Oxfam Intermón Trailwalker, amb més de 2.200 participants repartits en més de 370 equips que a hores d’ara han aconseguit recaptar més de 729.000 euros.

El recorregut és de 100 km fins a arribar a Sant Feliu de Guíxols en menys de 32 hores. Els primers guanyadors podrien arribar a meta a quarts de vuit del vespre. La resta ho faran al llarg de la nit i matinada de diumenge. Els equips estan formats per quatre corredors i dues persones més que els assisteixen en cotxe per ajudar-los amb tot el que necessitin. Gran part dels equips fa mesos que entrenant i preparant-se per aquest desafiament solidari i esportiu. La cursa és oberta a tothom i per participar-hi s’ha de reunir un equip i recaptar 1500 euros, o més, en donatius per la inscripció. Veure vídeo la sortida i del primer tram.

L’objectiu? Lluitar contra la pobresa i la fam. Per això els donatius recaptats Oxfam Intermón els destinaran a projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització, a més de 90 països de tot el món. Des de la primera edició al nostre país (2011), ja han participat en la Oxfam Intermón Trailwalker més de 2.400 equips i s’han recaptat més 5 milions d’euros.

El Trailwalker era un exercici d’entrenament militar a Hong Kong. El 1981 va passar a convertir-se en un esdeveniment Oxfam per recaptar donatius. Avui és un dels principals desafiaments esportius del món, amb 16 esdeveniments a 11 països. A Espanya es fan tres curses, la de Girona, Euskadi i Madrid.