VÍDEO: La Vall d’en Bas celebra els 900 anys d’història de la parròquia de Sant Esteve

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dissabte va tenir lloc el principal acte religiós, amb la consagració de l’altar pel bisbe de Girona Francesc Pardo i un repic simultani de 30 campanes de la Vall d’en Bas.

Aquest dissabte es varen realitzar els actes religiosos per celebrar els 900 anys d’història de la parròquia de Sant Esteve. L’efemèride començarà al matí amb un repic de campanes ben especial. Es va poder escoltar les 30 campanes de 15 campanars de la Vall d’en Bas. Hi participaven els campanars de les esglésies parroquials de Sant Esteve, Hostalets, Joanetes, Puigpardines, Sant Privat, la Pinya, el Mallol, Falgars, i també les ermites situades tant a la plana com a les muntanyes: Sant Simplici, Sant Quintí, Pujolriu, Sant Miquel de Castelló, Santa Magdalena del Mont, Massegur i Sant Joan dels Balbs. L’actuació estava coordinada per Xavier Pallàs, que ha preparat una partitura per a l’ocasió.

Al mateix matí també es va fer la inauguració i la benedicció d’un nou vitrall i la Missa solemne i consagració de l’altar pel bisbe de Girona Francesc Pardo. Poc després es feia un aperitiu a la sagrera i una actuació dels gegants de la plaça. A la tarda va tenir lloc un dinar popular al local social de Joanetes i activitats infantils a Can Tista i una xocolatada.

La celebració d’aquest esdeveniment, els 900 anys de la consagració de la parròquia de Sant Esteve, també s’ha celebrat amb un cicle de xerrades de les quals encara en queden dues de pendents: els dies 22 i 23 d’abril.