Vídeo: L’Ajuntament convocarà un concurs d’idees per escollir qui dissenyarà el nou Firal

Comparteix-ho amb els teus amics:

El projecte de transformació del Passeig d’en Blay s’escollirà entre les propostes dels equips d’arquitectes que es presentin al concurs i que hauran d’incloure el resultat del procés participatiu. El nou firal tindrà un cost aproximat de 3 milions Escaig d’euros i comptarà amb subvencions. A les properes Festes del Tura es podrà veure els projectes que opten a concurs i a la tardor es votarà la millor proposta

El pròxim mes de maig finalitzarà el procés participatiu del Firal. Però abans el proper dimecres 6 d’abril a 2/4 de 8 h del vespre al Saló de Sessions de l’Ajuntament tindrà lloc una nova reunió d’aquest procés, que ha de determinar com serà el futur Passeig d’en Blay. Els tallers presencials i la resta d’activitats programades (com recorreguts i accions a l’espai públic) tindran lloc entre aquest mes d’abril i maig i a partir del juny s’iniciarà el procés de selecció dels arquitectes que han de fer possible el nou Firal.

Vídeo: Resum de la roda de premsa (31-03-2016)

L’Ajuntament convocarà un concurs d’idees per escollir l’equip que rebrà l’encàrrec de transformar el Firal. La mesura s’ha pres després que la Comissió Jurídica Assessora i altres organismes consultats han recomanat iniciar un concurs per portar a terme la remodelació del Firal. Els criteris de tractament de l’espai públic, la normativa de contractació, el temps transcorregut des de la urbanització del Firalet i el fet d’optar per un procés participatiu que decidirà com ha de ser el nou Passeig d’en Blay han estat les qüestions que han motivat aquesta decisió.

Els serveis tècnics municipals treballaran en la redacció del plec de clàusules que regularà el procediment de selecció dels arquitectes que hauran de fer el nou Passeig d’en Blay. La previsió és que el proper mes de juny es pugui obrir el termini de presentació de candidatures per a tots els equips d’arquitectes que vulguin optar al projecte, als quals ja s’entregarà el resultat del procés participatiu. Entre totes les propostes rebudes, s’escolliran els tres equips que seran els encarregats de presentar una proposta de remodelació del Passeig d’en Blay.

firal olot

La voluntat de l’Ajuntament és que els tres dissenys puguin exposar-se durant el mes de setembre, coincidint amb les Festes del Tura, perquè els veïns i les veïnes d’Olot puguin conèixer els detalls de les propostes i votar-les de cara a la propera tardor. L’alcalde, Josep M. Corominas, ha explicat que “és la primera vegada que a Olot, però també a tot Catalunya, una obra es fa d’aquesta manera amb la voluntat d’afavorir la participació i crec que això s’ha de posar en valor”. Corominas ha afegit que “sempre hem dit que és un repte difícil. Per això, volem fer les coses a poc a poc, ben fetes i sobretot escoltant el que ens diuen els ciutadans”.