Vídeo: L’ajuntament d’Olot, diu no a les multes als bancs per tenir pisos buits

Un moment del ple municipal d'olot. Foto. @PAH_Garrotxa
Comparteix-ho amb els teus amics:

Molta expectació a l’últim ple municipal de l’any al consistori olotí, la raó és que la PAH Garrotxa va convidar a tothom a assistir al Ple per tal d’exigir que es multin els bancs que tenen pisos buits, tal com es va comprometre a fer l’ajuntament fa prop d’un any. Per aquest motiu, la PAH Garrotxa va presentar un prec i una pregunta al Ple. Ja al matí l’alcalde Josep M. Corominas, ja va anunciar que l’ajuntament no podia complir aquest compromís per què el cost administratiu per imposar les sancions és elevat. Tot afegint que “A Olot no hi ha ningú que s’hagi quedat sense sostre o com a mínim s’intenta”.

[vimeo]https://vimeo.com/114955185[/vimeo]

Un moment del ple municipal d'olot. Foto. @PAH_Garrotxa
Un moment del ple municipal d’Olot. Foto. @PAH_Garrotxa

PAH Garrotxa: La PAH Garrotxa fa més d’ un any que acompanyant i atenent més de 100 famílies en risc de desnonament. Si bé és cert que les hipoteques són
la part més nombrosa i preocupant del conflicte, (ja que generen un deute de per vida), la veritat és que no tot acaba amb la dació en pagament.

A Olot hi ha desenes i desenes de famílies que no poden pagar-se un lloguer al preu de mercat, o bé que malviu, literalment, en pisos en un estat del tot lamentable, no aptes per viure-hi, i menys amb criatures petites o amb membres de la família amb problemes de salut.

La negociació més gran que té en marxa la PAH Garrotxa afecta més d’una dotzena de famílies d’Olot, que tenen la hipoteca amb Bankia. Una de les raons que ha donat aquest banc per no aportar solucions és que no sap quants pisos buits té a la nostra ciutat. Una situació del tot surrealista, però que volem solucionar mitjançant aquest prec i aquesta pregunta:

PREC: Com que l’Ajuntament disposa d’un cens actualitzat d’habitatges biots, i en sap la ubicació i propietari, demanem que enviï la relació d’habitatges propietat de Bankia a l’esmentada entitat bancària, així no podrà dir més que «no sap quants habitatges buits té a Olot».

PREGUNTA: Ja que en el passat Ple del mes de gener, ara fa gairebé un any, l’Ajuntament d’Olot va aprovar el compromís i el procediment a seguir per multar les entitats bancàries que mantinguin pisos buits,

preguntem:

– Quants expedients per pisos buits s’han obert durant aquest temps?

– Quin és l’import total de la multa que pertocaria a cada entitat bancària, en relació als pisos buits que té cadascuna?

– Quan es té previst posar la primera sanció per tal de convèncer aquests bancs que el millor és que posin aquests habitatges a disposició de les famílies que es trobin en alt risc d’exclusió social?