VÍDEO: L’Ajuntament d’Olot impulsarà l’eficiència energètica i l’energia renovable en els habitatges

Comparteix-ho amb els teus amics:

El ple d’aquest dijous aprova tres punts relacionats amb el projecte amb el qual Olot és ciutat pionera a tot Europa

EuroPACE és un programa finançat per la Unió Europea que té per objectiu impulsar l’eficiència energètica i l’energia renovable en habitatges. El seu objectiu és lluitar contra el canvi climàtic reduint les emissions de CO2 generades pels edificis -primera font d’emissió de CO2 a nivell global- per davant del transport i la indústria. El programa acompanya als ciutadans durant tot el procés de reforma de la seva llar per millorar en comoditat, accessibilitat, salut i despesa energètica a través d’un assessorament tècnic, administratiu i financer.

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous ha aprovat tres punts relacionats amb el programa EuroPACE:

  • En el primer dels punts s’ha donat compte de la denominació del programa. En concret, s’ha informat que el programa EuroPACE passa a anomenar-se HolaDomus. HolaDomus és el nom comercial que tindrà el programa en el seu desplegament en el territori català i que és resultat de dos anys de treball intens d’un Consorci format per 9 empreses europees publiques i privades en el marc d’un projecte europeu EuroPACE finançat a través d’un Horizon2020.
  • El segon punt ha fet referència al conveni que proporciona la cobertura legal pel desenvolupament del Programa Integral HolaDomus. Aquest acord marc regula les funcions, les responsabilitats, els drets i les obligacions de l’Ajuntament, la fundació Europace (entitat gestora del programa), l’entitat finançadora i els beneficiaris tant propietaris com professionals. Aquest mecanisme ha de permetre, entre altres aspectes, desplegar solucions enfocades a lluitar contra la pobresa energètica i garantir una bona cobertura al propietari a través d’una estricta política de protecció al client.
  • En el tercer i últim punt de l’ordre del dia sobre EuroPACE s’ha sol·licitat l’aprovació del plenari per tal d’iniciar el procés de consulta pública previ a l’elaboració del reglament intern de funcionament del programa HolaDomus que regula les relacions entre la Fundació EuroPACE, l’Ajuntament d’Olot i els agents externs necessaris per gestionar les sol·licituds. El document estableix els procediments que s’hauran de desplegar per poder operar amb garanties el programa.

La presentació oficial d’HolaDomus serà el proper dimarts 8 d’Octubre. A la jornada, que començarà a les 10h del matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot, s’informarà i es donarà a conèixer el programa a administracions públiques, ajuntaments i actors clau a nivell nacional tant d’àmbit públic com privat.

També s’aprofitarà per presentar l’oficina HolaDomus. Situada a la planta baixa de l’Ajuntament servirà d’oficina gestora del programa i assessorarà de forma gratuïta als ciutadans en matèria d’eficiència energètica i energies renovables en habitatges.

VÍDEO: Nou programa HolaDomus

Comparteix-ho amb els teus amics: