Vídeo: L’Ajuntament d’Olot posa en marxa programes ocupacionals per a 126 persones

Comparteix-ho amb els teus amics:

Són programes dirigits majoritàriament a joves i majors de 45 anys amb formació i/o contractes que van dels sis mesos a l’any de durada. D’altra banda, en els primers nou mesos de 2015, des del Servei d’Ocupació de Les Mates s’ha ajudat a trobar feina a 287 persones.

Des de principis d’any i fins al 30 de setembre, 287 persones han trobat feina mitjançant el Servei d’Ocupació de Les Mates. D’aquests, un 21% van inserir-se al mercat laboral en el sector de serveis mentre que del 79% restant va entrar a treballar en el sector serveis. Aquests ho han fet majoritàriament en l’àmbit del comerç (28%) a l’àmbit del comerç, l’hostaleria (10%) i en els serveis a les persones (25%).

Vídeo: Resum de la roda de premsa de la presentació dels programes
[vimeo id=”141151567″]

En el que portem d’any, les dades d’inserció ja han superat les realitzades durant tot el 2014 en què 275 persones van trobar feina gràcies al procésiniciat al Servei d’ocupació de les Mates, que també ha gestionat les 162 ofertes d’empreses. El regidor de Progrés Econòmic d’Olot, Estanis Vayreda, ha subratllat “la feina realitzada pels tècnics d’aquest servei, molt ben valorat per les persones a qui s’ajuda a trobar feina i per les empreses que cada vegada ens sol·liciten més que ens fem càrrec de la selecció de personal”.

Els joves i els majors de 45 anys són dos dels col·lectius als quals més incidència es fa des del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. Per aquest motiu, s’han sol·licitat plans ocupacionals i programes de Formació i Treball per poder atendre les seves necessitats, especialment, d’aquestes franges d’edat, d’un total de 126 persones. S’està a l’espera que el Departament d’Empresa i Ocupació confirmi la concessió d’aquests programes que a més de formació suposarà, en bona part dels casos, contractes d’un mínim de sis mesos i màxim d’un any, per a les persones que en preguin part.