VÍDEO: L’Associació Turisme Garrotxa guardonat amb el premi a la “Innovació en accions promocionals i comercialització”

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació Turisme Garrotxa guardonat amb el premi a la “Innovació en accions promocionals i comercialització”

El president ha presidit el lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya, on també ha agraït als guardonats el seu “talent, l’excel·lència i la feina ben feta” i ha destacat que l’any 2019 ha tancat amb un creixement en l’arribada de turistes internacionals i en la despesa turística. És per això, que “volem seguir defensant el model de país que tenim, amb el turisme com un dels pilars de la nostra economia”. “L’any 2019 ens van visitar 19,2 milions de turistes internacionals, un 0,6% més que el 2018, i la despesa turística ha crescut més d’un 4%, superant els 21.200 milions d’euros”, ha reblat.

A l’acte també ha participat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha afirmat que “entenem el turisme com un dels valors de l’activitat econòmica, com un actiu a preservar i evolucionar per fer-lo millor; no podem ni volem renunciar a un sector que representa el 12% del PIB de Catalunya i el 14% de l’ocupació al nostre país”. En aquest sentit, ha volgut remarcar que “Catalunya és una destinació líder i un referent en l’àmbit turístic i cal aprofitar-ho perquè repercuteixi en el bé de tota la societat i tot el territori”.

L’Ajuntament d’Aitona, l’Associació Turisme Garrotxa, l’Associació de Càmpings de Girona, l’Hotel i Restaurant Cal Llop de Gratallops, i la docent Dolors Vidal Casellas han estat distingits amb els guardons que lliura anualment la Generalitat amb la finalitat de reconèixer la tasca del sector turístic català i la seva contribució per fer de Catalunya un referent internacional.

Enguany, els guardons sumen una nova categoria destinada a l’enoturisme, deixant en cinc el nombre total de guardons: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; Turisme responsable; i Enoturisme.

En l’acte també s’ha presentat la publicació 100 anys de congressos de turisme de Catalunya, un llegat històric dels congressos de Turisme de Catalunya.

Premi a la “Innovació en accions promocionals i comercialització”: Associació Turisme Garrotxa

La Garrotxa és un territori que aplica la Carta Europea de Turisme Sostenible des de l’any 2001. Per tal de potenciar les empreses turístiques més actives i compromeses amb el territori, neix l’Associació Turisme Garrotxa, una entitat que aglutina el sector públic i privat, amb la participació indispensable del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

En aquests 18 anys, i sota el Servei d’Innovació i Producte, han creat diferents productes turístics amb la sostenibilitat com a factor transversal fent un total de 10 paquets de temàtiques diferents recollits en el catàleg Experiències Garrotxa Incoming que es poden adaptar a les necessitats de cada client. Es tracta del primer catàleg turístic de l’Estat que té la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible i es troba disponible en català, castellà, anglès i francès.