VÍDEO: L’equip d’RCR Arquitectes realitzaran el primer acte de la XIII Fira del Farro de la Vall de Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’equip d’RCR Arquitectes realitzaran el primer acte de la XIII Fira del Farro de la Vall de Bianya

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ DE LA FIRA AQUÍ

Les diferents activitats per aquesta 13a edició, s’iniciaran el dissabte 25 de gener a la Pl. Mercat d’Olot amb l’acompanyament de la Colla Gegantera de la Vall de Bianya, on es portarà a terme un acte de presentació i degustació de farro. El mateix dissabte 1 de febrer, al mercat setmanal de la Canya, durant el matí, també es farà un acte de presentació amb un tastet de farro.

La inauguració de la fira anirà a càrrec de l’alcalde Santi Reixach, el dissabte 1 de febrer a les 18:30h de la tarda, a la sala de plens, i tot seguit, xerrada de l’equip d’arquitectes RCR, i el projecte de la Vila.

Després de l’èxit i gran acceptació del sopar-tastet en les anteriors edicions, es repetirà una vegada més, al Centre Cívic gràcies a la col·laboració de tots els restaurants i artesans del municipi que han preparat diferents i que començarà a les 20h i s’allargarà fins les 23:30h.

El sistema de funcionament serà molt senzill, a l’entrada, prèvia reserva, es recolliran els tiquets al preu de 20€ i dins l’espai gastronòmic tothom podrà degustar cada un dels tastets que els restaurant i artesans han preparat (1 tiquet = 1 degustació). Les places disponibles són 300 i s’haurà de reservar trucant al telèfon de l’Ajuntament de la Vall de Bianya 972.29.09.33.

El diumenge, 2 de febrer, es portaran a terme la majoria d’activitats, amb les exhibicions de feines del camps, taller de cuina pels més petits a l’espai gastronòmic, més de 40 parades de productes artesans, zona d’esmorzar i degustació de farro, passejades en burro i trenet turístic.

Durant el matí, la Colla Gegantera del municipi i el gegant romà Farrus Tremendus acompanyats pels cabeçuts Sidro i Margarida i els gegantons de la Canya, faran dos cercaviles per l’espai firal.

A les 12:30h, es farà el tradicional reconeixement i es lliurarà el títol honorífic de padrí i padrina de la Fira del Farro de la Vall de Bianya, a dos persones relacionades amb la història de la nostra Vall.

Durant el mati també s’obrirà la sala expositiva d’eines del camp en miniatura, que es podrà visitar durant tot el matí.

L’artista Quim Domene va desvetllar en la presentació la imatge del nou cartell. Domene autor del cartell de la fira des de la primera edició sempre s’ha caracteritzat per la representació del farro amb diferents temàtiques i estils molt característics de la seva obra.