VÍDEO: Les dones i nenes que viuen i treballen a la Vall d’en Bas, diuen PROU!, a la violència masclista

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les dones i nenes que viuen i treballen a la Vall d’en Bas, diuen PROU!, a la violència masclista

La Vall d’en Bas s’adhereix al Manifest Institucional pel 25 de Novembre. Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

“Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” és el lema de la campanya que endega el Govern en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (dia 25 de novembre). La campanya reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

Les violències masclistes són violències que pateixen les dones pel sol fet de ser dones. Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. La campanya interpel·la els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució.

La campanya també destaca el paper de les persones de l’entorn i dels testimonis d’aquestes agressions. Davant les violències masclistes no és possible tenir una postura neutral. És a dir, si no et situes al costat de la dona en situació de violència, estàs de la banda de l’agressor. Et converteixes així en còmplice d’aquella violència masclista. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors. A través de la sanció social vers l’agressor, l’entorn esdevé un agent actiu partícip de la solució a les violències masclistes.

S’apel·la també les persones de l’entorn perquè actuïn, esdevenint com a part de la solució. La neutralitat davant d’una situació de violència masclista et fa còmplice. Cal mostrar que la connivència vers aquestes violències no té cabuda en la nostra societat. S’aposta per la promoció d’un entorn protector, què és aquell que rebutja les violències masclistes i sanciona els agressors.

Taller de bodypainting aquest cap de setmana

Per a commemorar el dia internacional contra les violències de gènere, Can Trona ha organitzat un taller de pintura corporal amb l’artista @zinteta. L’objectiu és visibilitzar l’art com a eina d’empodarament i el cos com a mitjà d’expressió són l’essència d’aquesta proposta.

Es farà aquest dissabte 28 de novembre a l’aula pedagògica de Can Trona entre les 10.30 i les 13.30.

Places molt limitades. Cal inscripció: enviant un Whatsapp al 648B814B293 o un correu a cantrona@vallbas.cat

Info: Ajunt. Vall d’en Bas

VÍDEO RELACIONAT:

Comparteix-ho amb els teus amics: