VÍDEO: Les famílies afectades pel tancament de la línia de P3 de l’escola Malagrida es mobilitzen

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les famílies afectades pel tancament de la línia de P3 de l’escola Malagrida es mobilitzen

El departament d’educació va comunicar el tancament d’un grup de P3 a l’Escola Malagrida d’Olot per al curs 2020/21. Se suma, així, al gruix d’escoles públiques que enguany perdran grups i línies arreu de Catalunya.

Segons el departament, aquest tancament es produirà de manera rotativa a les escoles públiques de dues línies d’Olot durant els pròxims anys, i afectaria les escoles de Sant Roc, Pla de Dalt i les Bisaroques. Les associacions de familiars d’alumnes (AFA) publiques d’Olot, s’oposen a la mesura i exposen que:

El tancament d’un grup al Malagrida i a la resta d’escoles públiques suposarà una disminució en l’oferta de places públiques a la ciutat d’Olot, fet que implicarà que moltes famílies hauran de desplaçar-se si volen optar per una escola publica.

El Malagrida és l’única escola pública d’Olot que comparteix zona amb les 3 escoles concertades de la ciutat. Amb el tancament de la linea, el curs que ve, quedaran ofertades en aquesta zona 22 places d’escola publica i 125 de la concertada, cosa que suposa un greuge comparatiu que perjudica l’escola publica.

Fa dos cursos, ja es va anunciar un tancament de grup en aquesta escola. L’alt nombre d’inscripcions va obligar al Departament a mantenir les dues línies obertes. Aquest curs. L’escola ha tornat a omplir les dues línies sense quedar-hi places vacants. A les concertades, en canvi, en varen quedar 26 en conjunt.

Per tots aquests motius exposats. Les famílies afectades pel tancament de la línia de P3 no comprenen la decisió del Departament.

Comunicat de: @ampamalagrida