Vídeo: Cap de setmana amb la 8a edició de la Fira del Farro de la Vall Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des del 2008 l’Ajuntament de la Vall de Bianya organitza una fira dedicada a un dels seus productes locals més coneguts i que encara avui dia es conrea, El farro és un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina que aprofita el brou bufat per bullir la farina blanca de blat de moro. La història del farro està molt relacionada amb el municipi. Una prova és l’existència d’una vintena de molins fariners, la majoria dels quals en un moment o altre van moldre farina de blat de moro per a la seva subsistència de la gent. La Fira del Farro de la Vall de Bianya que té lloc el primer cap de setmana de febrer. La persona encarregada de fer el disseny del cartell de la fira com ja és tradició és obra de l’artista Quim Domene.

https://vimeo.com/116862666

Aquesta 8a edició, es presentarà el diumenge 18 de gener, a la fira del fesol de Santa Pau, en els actes de celebració dels 25 anys de la primera de les 3F (Fesol, Farro i Fajol) que es celebren a la comarca de la Garrotxa. El dissabte 24 de gener a la Pl. Mercat d’Olot amb l’acompanyament de la Colla Gegantera de la Vall de Bianya, es farà un acte de presentació i degustació de farro i el mateix dissabte 31 de gener, al mercat setmanal de la Canya durant el matí amb els Timbalers Dumdumdum.

Vídeo: Fira del Farro 2014

https://vimeo.com/85741094

La inauguració de la fira a càrrec de l’alcalde Santi Reixach, serà el dissabte 31 de gener a les 6 de la tarda a la sala de plens, tot seguit, unes interessants xerrades amb el títol del camp al forn, a càrrec del veí del municipi, forner i propietari de Pa Nàsia Esteve Ayats i a continuació Xevi Plujà,de l’empresa Serralleria Plujà de la Vall de Bianya ens explicarà l’evolució de les eines del camp a través de les seves creacions d’eines del camp amb miniatura.

Després de l’èxit i gran acceptació del sopar-tastet de l’any passat, que era el primer any que es feia aquest format, es repetirà la experiència al Centre Cívic gràcies a la col·laboració de tots els restaurants i artesans del municipi que han preparat 17 degustacions (14 tastet + 3 begudes) i que començarà a les 20h i s’allargarà fins les 22:30h. El sistema de funcionament serà molt senzill, a l’entrada, prèvia reserva, es recolliran els 17 tiquets al preu de 16€ i dins l’espai gastronòmic tothom podrà degustar cada un dels tastets que els restaurant i artesans han preparat (1 tiquet = 1 degustació). Les places són limitades i s’haurà de reservar trucant al telèfon de l’Ajuntament de la Vallde Bianya 972.29.09.33.

El diumenge, 1 de febrer, es portaran a terme la majoria d’activitats, amb les exhibicions de feines del camps, taller decuina pels més petits, demostracions de cuina a l’espai gastronòmic, més de 50parades de productes artesans, zona d’esmorzar i degustació de farro, passejades en burro i trenet turístic. Durant el matí, la Colla Gegantera del municipi i el gegant romà Farrus Tremendus acompanyats pels cabeçuts Sidro i Margarida faran dos cercaviles per l’espai firal i a les 12:45h s’estrenarà la música i el ball del gegant romà, creada pel Cuartet de Bianya i interpretada pels timbalers de la Colla Gegantera.

Una de les altres novetats d’aquesta edició és la 1a. Trobada i exposició de vehicles clàssics i antics a la Vall de Bianya, gràcies a la gent del MAG (Motor Antic Garrotxa).

PROGRAMA FIRA DEL FARRO 2015

Foto: David Darné, Quim Domene i Santi Reixach amb el cartell de la VIII edició.

Comparteix-ho amb els teus amics: