VÍDEO: L’Ésdansa comença dilluns a la Vall d’en Bas

Foto: Peret Blanc de Beget
Comparteix-ho amb els teus amics:

’Ésdansa farà parada enguany a La Vall d’en Bas amb una exposició temporal dedicada a Peret Blanc de Beget

Foto: Peret Blanc de Beget

La primera activitat del festival es celebrarà a Can Trona Centre de Cultura i Natura amb la inauguració de l’exposició temporal dedicada a Peret Blanc de Beget, en motiu del centenari del naixement del violinista, traginer, barber i pagès de Beget Pere Sala i Soler, conegut arreu com a Peret Blanc de Beget.

L’exposició “Peret Blanc de Beget (1917-1993)” està dedicada al violinista, traginer, barber i pagès de Beget, Pere Sala i Soler, més conegut com a Peret Blanc de Beget. La mostra viatja a través de la trajectòria d’aquest personatge i recorre el passat dels anomenats “músics sense solfa”, els quals duien les seves melodies apreses d’oïda per a tots els pobles.

A la presentació, diferents músics que coneixien a Peret Blanc parlaran sobre ell i tocaran peces del seu repertori. Joan Josep Mayans (veu i guitarra), Jaume Arnella (veu i guitarra), Francesc Tomàs “Panxito” (violí) i Amadeu Rossell (acordió diatònic), seran els encarregats d’aquest homenatge.

Després de la xerrada, al mas La Canova, es podrà veure l’espectacle Ball de pagès, una proposta de Jaume Arnella, NiU i Amadeu Rosell, creada en motiu del centenari del naixement de Peret Blanc.

La inauguració, que tindrà lloc dilluns 21 d’agost a les 18:30h, s’emmarca en el cicle ‘Parlem de…’ de l’Ésdansa. Durant l’esdeveniment, d’entrada gratuïta, diferents músics que coneixien a Peret Blanc parlaran sobre ell i tocaran peces del seu repertori. Joan Josep Mayans (veu i guitarra), Jaume Arnella (veu i guitarra), Francesc Tomàs “Panxito” (violí) i Amadeu Rossell (acordió diatònic), seran els encarregats d’aquest homenatge.

VÍDEOS RELACIONAT: