Vídeo: L’Espai Gironès tanca el 2014 amb un augment de vendes i de clients

ACN L'Espai Gironès compta actualment amb 122 locals, gairebé la meitat dels quals són botigues de moda
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Espai Gironès ha tancat el 2014 incrementant un 3,2% les vendes i superant els 9 milions de clients. En total, els 122 establiments amb què compta el centre comercial de Salt (Gironès) han venut productes i serveis per valor de 93,8 milions d’euros (MEUR). De tots els sectors que hi ha representats, els qui més han crescut han estat les botigues de roba, les de telefonia, les de cosmètica i perfums, els restaurants i el cinema. El gerent del centre, Pau Jordà, assegura que les dades confirmen “una certa tendència a l’alça” del consum, que esperen consolidar aquest 2015. Jordà també ha assegurat que, si un local tanca, des de gerència són “molt curosos” a l’hora de mirar quin altre el substitueix.

Vídeo: Resum de la roda de premsa
[vimeo]https://vimeo.com/117475356[/vimeo]

Les dades de vendes i clients de l’Espai Gironès serveixen, en certa manera, com a termòmetre per analitzar la situació econòmica. Aquest 2014, el centre comercial de Salt ha tancat l’any amb un repunt tant de vendes com de clients, cosa que porta Jordà a afirmar que es confirma “una certa tendència a l’alça del consum”.

En total, al llarg de l’any passat 9.036.000 persones van passar per alguns dels 122 establiments amb què compta l’Espai Gironès (un 2,7% més respecte el 2013). I això també es va traduir amb la caixa que van fer les diferents botigues, serveis i locals de restauració. Les seves vendes van créixer un 3,2% i es van situar en 93,8 MEUR.

Entre els sectors que més caixa van fer, segons ha concretat el gerent, hi ha la moda, la telefonia, els restaurants, el cinema i les botigues de perfums i cosmètica. Aquestes últimes, sobretot, per l’empenta del Nadal.

Precisament, el gerent ha volgut destacar que, durant els dies de campanya nadalenca, ha estat quan més afluència de clients s’ha registrat. En concret, per l’Espai Gironès hi han passat 1.377.635 persones, xifra que suposa un increment del 6,85% respecte el mateix període del 2013.

98% d’ocupació

Actualment, el centre comercial compta amb un 98% d’ocupació. Dels 122 locals, només n’hi ha tres que estan buits. De totes maneres, Pau Jordà ja ha volgut subratllar que, quan una botiga o establiment tanca, la rotació és ràpida.

“A l’hora de seleccionar què obre, també som molt curosos amb què allò que s’hi ofereixi respongui a la demanda; és a dir, que tingui èxit i funcioni”, concreta el gerent. I com a exemples, Pau Jordà ha posat dos establiments que han obert a l’Espai Gironès aquest 2014: la cadena de roba Mango i el local de restauració Doopies and Coffee.

Dels locals amb què compta l’Espai Gironès, el 45% són botigues de moda. La resta es divideixen en sectors com els complements, la restauració i el lleure, parament de la llar, joguines o l’electrònica i els serveis que hi van lligats.

En total, el centre comercial disposa de 40.000 metres quadrats de superfície de lloguer (distribuïts en dues plantes) als quals s’hi han de sumar 2.500 places d’aparcament gratuïtes. A més, adjacents a l’Espai Gironès també hi ha un hotel i una benzinera.

Entre el 3 i el 4%, estrangers

Pel què fa al tipus de client, la majoria són famílies, que no només vénen d’arreu de les comarques gironines sinó també del sud de França i del nord i est de Barcelona. A més, el centre comercial també té cada any entre un 3 i un 4% de clients estrangers (no només francesos, sinó també anglesos, holandesos i russos).

Inaugurat el 2005, aquest proper maig el centre comercial de Salt complirà deu anys. Per celebrar-ho, l’Espai Gironès ha previst tot un calendari d’esdeveniments i actes que giraran al voltant del número 10. Sota el lema ’10 anys, 10 moments’, tindran lloc entre el gener i l’octubre i s’aniran desvetllant a través del web i els seus comptes a les xarxes socials.

Tot i això, la responsable de màrqueting del centre, Cristina Plana, ja n’ha avançat alguns. Entre les accions que s’han previst hi ha un concurs per endur-se un cap de setmana d’esquiada, una gimcana entre pares i fills amb motiu del Dia del Pare o la celebració d’una festa d’aniversari d’un nen o nena que durant aquest 2015 compleixi 10 anys.