VÍDEO: L’Estrella de Joanetes s’il·lumina per homenatjar a un dels seus creadors, Joan Juvanteny “El Ferrer de Joanetes”

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Estrella de Joanetes s’il·lumina per homenatjar a un dels seus creadors, Joan Juvanteny “El Ferrer de Joanetes”

Ahir dimecres a la nit, l’Estrella de Joanetes il·luminava la vall d’en Bas per fer un homenatge a Joan Juvanteny “El Ferrer de Joanetes”, promotor i partícip de la coneguda estrella, que a mort aquesta setmana a l’edat de 83 anys. El 2018 se celebrava el 25è aniversari de l’estrella més popular de la garrotxa, i elgarrotxi.cat ho va celebrar amb la reedició d’una entrevista a Joan Juvanteny. Veure vídeo.

Una estrella amb tradició

Un element especialment simbòlic per aquestes dates és el muntatge de l’estrella il·luminada més gran del món. Es troba inscrita en el llibre dels Rècords Guinness i cada any la gent del pessebre la instal·la al cim de la cinglera de Santa Magdalena per il·luminar els dies de Nadal.

El Pessebre Vivent de Joanetes mobilitza més de 400 persones, entre figurants i participants de tot tipus, inclosos més de 40 caps de bestiar, i rememora gairebé mig centenar d’escenes pròpies de Nadal però, sobretot, de la tradició pagesa de la nostra terra al llarg d’un recorregut de gairebé un quilòmetre pel poble i els seu voltant en un entorn natural de gran bellesa.

Carboners, confiters, picapedrers, fusters, formatgers, pastors, rentadores, ferrers, forners, captaires… tots els que s’apropin fins allà trobaran un aparador pessebrístic únic, sortit d’eines, estris i vells secrets d’ofici des del 25 al 30 de desembre a partir de les 19h de la tarda. “Ens esforcem per replicar-los de la manera més versemblant i honesta. Ja fa un temps que els habitants de Joanetes ens vam afanyar en aprendre de pares, avis i besavis per tal de fer-los reviure any rere any al Pessebre”, expliquen els veïns del poble, situat enmig de la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, a 1 hora de Barcelona i Girona, i poc menys de mitja per a tot els que s’apropen des de Vic.

De tot el que recapten, bona part es destina a l’entitat Càrites Garrotxa. L’altra la fan servir per mantenir, reparar i millorar cada edició que passa del Pessebre per tal d’assegurar la seva continuïtat. Per aquest motiu el preu de l’entrada és de 5 euros per adults i els nens gratuït. A més, Caldo Aneto i TeGust, disposaran a tots els visitants d’un refrigeri ben calent per escalfar tot el recorregut, amb xocolata i galetes també pels més menuts.

RELACIONAT:

VÍDEOS: Mira els millors reportatges del Pessebre Vivent de Joanetes

 

Comparteix-ho amb els teus amics: