Vídeo: Lídia Espunya i Laura Pujol, les noves “guies” per als viatges de negocis

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les garrotxines Lídia Espunya i Laura Pujol, juntament amb la igualadina Anna Vives, han creat i ja tenen en marxa una empresa pionera a Girona, que ofereix assistència a viatgers de negocis per tal de convertir el viatges de negocis en alguna cosa més. Simplement emplenant el temps lliure d’activitats a gust del client. Hem entrevistat a les Garrotxines Lídia Espunya i Laura Pujol que ens explica com els hi va l’aventura i de com funciona aquesta nova empresa.

[vimeo]https://vimeo.com/112651951[/vimeo]

L’estratègia de l’empresa
Com aconseguir que tots ells estiguin el màxim de receptius durant una visita de negocis a la nostra empresa? La resposta la té Barcelona’s Butler Service (BsBS), el primer servei a Girona de consultoria de protocol, organització d’estades de negocis i d’actes d’empresa que posa una especial cura en el tractament de la diferència cultural. BsBS entén el temps d’oci en el context dels negocis com un fet estratègic en l’èxit empresarial, i treballa en funció d’encaminar els visitants cap a un bon acord tot dispensant un tracte exquisit i satisfent les exigències i les necessitats dels convidats i, si s’escau, de les seves famílies o acompanyants.

“Ens orientem especialment per a la petita i mitjana empresa, que són les que estan fent un major esforç d’internacionalització”, expliquen les cofundadores del negoci: les garrotxines Lídia Espunya (27 anys) i Laura Pujol (25 anys), i la igualadina Anna Vives ( 21 anys). Aquests negocis sovint no disposen de personal que pugui dispensar un bon servei d’atenció al convidat, i la solució habitual acostuma a passar per “delegar en un treballador qualsevol l’acompanyament i la distracció d’aquests visitants”, una situació, destaquen, que pot comportar conflictes per ignorància cultural o per manca d’habilitats socials.

Amb l’establiment de la delegació gironina de BsBS, encapçalada per les dues emprenedores garrotxines doncs Vives s’encarrega de la branca barcelonina, les empreses tenen ara a la seva disposició especialistes en comunicació, protocol i relacions públiques amb amplis coneixements del món dels negocis i domini d’idiomes com ara l’alemany, l’anglès, el francès i el xinès. BsBS s’encarregarà d’organitzar des de la logística bàsica d’una visita de negocis, com podria ser el transport, fins a acompanyaments personalitzats sensibles a les diferències culturals del visitant; des de l’organització de visites culturals a la possibilitat de llogar un Ferrari al Circuit Nacional de Catalunya per relaxar-se després d’una negociació tensa.

BsBS és un servei totalment pioner a Girona. En el seu treball de final de grau de Negocis i Màrqueting Internacionals, que va ser premiat com un dels millors de la seva promoció, Anna Vives va detectar la mancança a Barcelona d’empreses de serveis d’assistència per a viatgers de negocis –“les que hi ha es centren sobretot en el turisme amb un alt poder adquisitiu”, destaca- i va desenvolupar-ne un estudi de mercat. El passat abril va obrir la delegació barcelonina de BsBS, però la presència a comarques de Girona va esdevenir de seguida una necessitat evident. “És un territori on hi ha moltes empreses i, malgrat tot, conforma alhora un mercat molt poc explotat. Les curtes distàncies amb Barcelona i França permeten treballar-hi còmodament, i evidentment els costos són més baixos”, destaquen les joves protagonistes d’aquesta història d’emprenedoria que es basa en ”una bona relació qualitat-preu, la discreció, l’eficiència, l’elasticitat per acomodar-se a un desig d’última hora d’un client i la disponibilitat de 24 hores que oferim”.