Vídeo: Malgrat la pluja, bon inici del Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte de bon matí ha estat el punt de partida per cinquè any consecutiu a la jornada central del Gran Recapte d’Aliments, que recull aliments i productes bàsics per al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, organitza pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que compta amb la col·laboració de tots els Ajuntaments i diferents entitats de la comarca.

Vídeo: Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa 2014

https://vimeo.com/113163353

Fins al vespre, 16 supermercats d’Olot (un més que l’any passat) es recollien aliments i productes bàsics destinats a les famílies de la Garrotxa que es troben en situació de precarietat econòmica i social.

Un total de 260 persones s’han ofert com a voluntàries per al Gran Recapte, la mateixa xifra que l’any passat quan es van superar tots els índexs de participació aconseguits a les edicions anteriors. Els 150 col·laboradors que, de mitjana, havien pres part del Gran Recapte a les seves primeres edicions es va situar l’any 2013 al voltant de les 260 persones. Aquest any, s’ha repetit aquest mateix nombre de voluntaris que aquest dissabte estaran distribuïts als diferents supermercats d’Olot i al Centre de Distribució d’Aliments. Ells seran els encarregats d’informar del perquè de la campanya i també dels productes més necessaris (aquest any, les principals demandes són conserves, llegums, productes d’higiene personal i detergents). Si l’any passat, amb l’augment del nombre de voluntaris es va reunir la franja horària que havien de dedicar al Gran Recapte, aquest any s’ha optat per reforçar els punts de recollida i el mateix Centre de

A tots aquests voluntaris, encara cal afegir-hi una vintena de persones que formen part del servei de transport que funcionarà durant tot el dissabte. A més de les furgonetes que posa a disposició la Creu Roja, altres entitats, particulars i empreses de transport també s’han sumat al Gran Recapte. Això permetrà disposar de més vehicles i personal per millorar l’arribada dels aliments i productes bàsics des dels punts de recollida al local de l’Avinguda Girona. Per tant, en total, seran 280 les persones que mobilitza la jornada central del Gran Recapte a la Garrotxa.

La resta de municipis de la comarca també han iniciat la campanya, que continuarà fins al 5 de gener. Els 64 punts de recollida ja s’han habilitat a diferents espais dels 20 municipis de la Garrotxa i les entitats també han començat a organitzar activitats que destinen productes o bé donatius al Centre de Distribució d’Aliments. Les escoles també juguen un paper molt important al Gran Recapte d’Aliments. Bona part dels centres educatius de la comarca, a més de recollir aliments que els mateixos alumnes traslladen posteriorment al Centre de Distribució, aquests dies porten a terme accions de sensibilització entre l’alumnat.

El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa va recollir l’any passat 39.085 quilos d’aliments productes bàsics, dels quals 26.200 van arribar gràcies a les mostres de solidaritat dels ciutadans durant la jornada central. Totes aquestes donacions van permetre augmentar les existències del Centre de Distribució d’Aliments que del mes de gener al setembre d’aquest any, ha atès 644 famílies, 47 més que al mateix període de 2013.

Aquest dissabte col·labora amb el Gran Recapte i ajuda’ns a fer-ne difusió amb l’etiqueta #granrecaptegarrotxa. Les dades dels aliments i productes bàsics recollits durant la jornada central del Gran Recapte es donaran a conèixer el proper dilluns 1 de desembre.

F 4114
Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa, aquest matí al supermaercat Bon Preu d’Olot
Comparteix-ho amb els teus amics: