VÍDEO: Malgrat l’amenaça de pluja el Cornamusam emplena els carrers d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Al migdia de dissabte es va haver d’anul·lar només de començar la cercavila dels Óssos del Pirineu, aquesta activitat es va dependre a la tarda junt amb el ball de la cabreta.

Un cop més el Cornamusam emplena de gent els carrers d’Olot amb música tradicional. Malgrat l’amenaça de pluja tot es va fer segons el programa a excepció de la cercavila del migdia que es va haver d’anul·lar al cap de pocs minuts d’iniciar-la. L’encarregat de la tocada d’inici des del balcó dels espants de l’església de Sant Esteve, aquest any a càrrec d’Adrià Batlle. Poc després es feia el tradicional ball de la cabreta amb la seva cercavila, acompanyants dels Ministrers de l’EMMO i els sacaires de Tarragona. A la mateixa cercavila els Óssos del Pirineu feien gaudir la gent amb les seves disfresses i del posterior ball a la Plaça Major. Veure vídeo.

https://vimeo.com/171268047

A la nit, Duncan Chisholm, un dels violinistes i compositors escocesos més reconeguts del moment, oferia un concert al pati de l’Hospici. Chisholm tocava acompanyat de dos altres músics d’Escòcia que complementaran el violí amb el so de la gaita, les flautes i la guitarra.

ClQo2gTXEAAcmak

Com a novetat d’enguany, l’Escola Municipal de Música d’Olot s’uneix amb el Cornamusam i el Premi Ratafia Russet res converteix en un concurs d’interpretació de sac de gemecs. El guanyador rebia 250 euros en metàl·lic i tindrà l’honor d’interpretar la tocada d’inici del Cornamusam de l’any que ve. A més, l’afortunat també podrà tocar al Centre Artesà Tradicionàrius dins el cicle La Taverna d’aquesta tardor. La fase eliminatòria tenia lloc al matí a l’Escola de Música i la final a la nit a l’Hospici, abans del concert de Duncan Chisholm Trio.

GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ

Foto: Duncan Chisholm Trio – @Cornamusam

Festival Cornamusam