VÍDEO: Més de 10.000 espectadors a la 34a edició de l’Ésdansa de les Preses

Comparteix-ho amb els teus amics:

La sortida del sol al so dels tambors sagrats de Burundi ha estat un dels actes més destacats

La 34a edició del festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) acabarà aquest diumenge amb un balanç molt positiu de més de 10.000 espectadors i erigint-se com un dels certàmens de dansa d’arrel tradicional més destacats del panorama actual. El seu director, Jordi Fosas, destaca que un dels possibles motius d’aquest augment d’assistència es troba en l’aposta que s’ha fet aquest any per potenciar la creació i la innovació dins la programació, que enguany comptava amb 28 propostes, 130 hores de formació i un concurs durant els seus sis dies de durada. “Lluny d’esdevenir un risc, aquesta idea ha aconseguit apropar la dansa d’arrel a un públic nou i diferent, alhora que ha servit per evidenciar que la dansa tradicional no està renyida amb altres disciplines ni amb les expressions més avantguardistes”, ha afirmat Fosas.

Ésdansa Actuació dels tambors sagrats de Burundi en la 34a edició de l'Ésdansa

“Aquest fet també el demostra la resposta positiva del sector professional, el qual ha pogut veure que a partir de la dansa tradicional es poden crear projectes innovadors capaços de generar l’interès i l’acceptació d’un públic en teoria menys acostumat a altres disciplines i formats”, ha continuat el director del festival Ésdansa, que ha consolidat també la seva aposta per esdevenir un Campus de formació. “Aquest any els inscrits, a més d’augmentar respecte l’edició anterior, han preferit apuntar-se a tots els tallers de la setmana, talment com si es tractés d’un stage, reforçant així la idea fer gaudir de l’experiència com un curs d’estiu”, han valorat des de l’organització. Paral·lelament, el Petit Ésdansa’T va aconseguir tancar la llista d’inscripcions una setmana abans de començar els tallers.

13% més de públic a la Nit Ésdansa

I aquells que van preferir esperar a la nit per ballar acompanyats dels ballarins de les diferents companyies que assisteixen al festival, les Nit Ésdansa han estat la millor de les opcions. Aquest any l’afluència de públic a aquesta activitat participativa ha augmentat un 13% i s’ha arribat a un total de 2.950 persones, aconseguint una mitjana de gairebé 1.000 per dia. La Nit de dansa internacional d’arrel tradicional ha estat el plat fort dels espectacles nocturns. Amb totes les localitats exhaurides, l’espectacle va oferir el millor de les companyies estrangeres i un sentit homenatge a les Corrandes de la mà de l’Esbart Marboleny amb motiu del 20è aniversari de la creació de la coreografia que aquest grup de ball va crear l’any 1996.

VÍDEO: Primera Nit Ésdansa amb Buriàtia

https://vimeo.com/179969259

L’última jornada de l’Ésdansa ha començat de bon matí amb una sortida del sol al so dels tambors sagrats de Burundi. L’expectació ha estat màxima quan ha començat l’espectacle ritual i el sol ha despuntat per sobre el volcà Croscat amb la Fageda d’en Jordà de fons. Una benvinguda al nou dia que ha mogut a 800 persones. L’Ésdansa acabarà aquesta nit amb el Dansajove, un espectacle on les companyies més joves mostren les danses del seus països i posen de relleu el valor de la força de la tradició.

Foto: Ésdansa
Actuació dels tambors sagrats de Burundi en la 34a edició de l’Ésdansa