Vídeo: Més de 150 activitats programades en la nova agenda cultural d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Avui s’ha presentat l’agenda Olot Cultura que inclou tota la programació cultural de la ciutat de gener a juny de 2015 amb més de 150 activitats de teatre, música, dansa, circ, exposicions, xerrades,… per donar resposta als interessos de tothom.

Vídeo: Resum de la roda de premsa de la presentació de l’Agenda

[vimeo id=”114358502″]

MUSEUS D’OLOT
En l’apartat d’exposicions, aquest semestre es tanquen les exposicions dedicades a Josep Berga i Boix i es farà amb una activitat molt interessant conduïda per D. Sam Abrams. També es podran veure mostres antològiques de quatre artistes olotins Xavier Viñolas, Xavier Carbonell, Ramon Pujol i Enric Solanilla.

Al Museu dels Volcans, on sempre hi ha les exposicions dedicades a l’àmbit científic, s’hi inaugurarà al gener una exposició sobre com va ser l’erupció submarina de l’illa del Hierro (una exposició que ha dissenyat l’empresa olotina Geonat). A l’abril, una a les papallones i al juny una mostra sobre el cranc de riu autòcton.

El Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants fan dues exposicions paral·leles. Al Museu de la Garrotxa “La Cambra de les meravelles”, en la qual es reflexiona sobre què és el Museu de la Garrotxa i d’on han sorgit les peces que en formen part. I, al Museu dels Sants, “Cadaver exquisit”, una exposició que estableix una metàfora entre els ulls i les mans de les figures de sants i les restes arqueològiques, per explicar que tot i ser elements inerts i aparentment no destacats, són molt importants.

Com sempre, en relació a totes les exposicions els Museus d’Olot organitzen activitats complementàries i, una gran part d’aquestes, amb interpretació al llenguatge de signes. Recordem que des dels Museus es fa un gran esforç per tal que tots els seus continguts siguin accessibles al màxim nombre de població.

MÚSICA
Pel que fa a la música, la programació inclou espectacles que recullen una bona part dels estils musicals.En l’apartat de música moderna actuaran Mishima, l’Anna Roig i l’ombre de ton chien (amb un concert que inclourà un tast de vins del Penedès); Sisa, Portet i Oliver, i Projecte Mut, un interessant projecte que ve de les Balears i que va prenent força.

S’inicia un nou cicle Jazz Olot que segueix amb la mateixa línia de portar concerts de jazz de qualitat a la ciutat. Aquest cop serà un cicle centrat amb el swing, dins el qual actuaran tres grans figures: el britànic Ray Gelato, la nordamericana Champian Fulton i la cubana Telva Rojas.

En l’apartat de la música tradicional se la segona edició del Garrotxinàrius, organitzat per Ofolk, el Centre Artesà Tradicionàrius i l’ICCO. Una jornada de música i dansa d’arrel amb tallers per aprendre les danses, un sopar popular i un ball posterior, amb un grup català i un de fora que, aquest any, és una formació de Grècia.

En música clàssica es presentarà el concert Reminiscències de la faràndula olotina. Es tracta d’una suite per a orquestra composta per Albert Guinovart a partir de la música de la faràndula d’Olot, que interpretarà la Giorquestra. I gràcies a la fundació A. Bosch de Noel Alimentària el Teatre acollirà un concert solidari de Raimon, que torna a actuar a Olot després de més de vint anys.

ARTS ESCÈNIQUES
Entre els espectacles de sala gran hi podrem veure L’orfe del clan dels Zhao (guanyador de 6 Premis Butaca), El crèdit (gran èxit a Barcelona), Fedra (protagonitzat per Emma Vilarassau) i Iaia! (amb Montserrat Carulla al capdavant).

També actuarà el mag Antonio Díaz amb el seu espectacle La gran ilusión i podrem veure la proposta de circ Rudo, de Manolo Alcàntara. A més, la companyia Escarlata Circus oferirà una triple proposta que constarà d’una exposició, un sopar i un espectacle.

També hi ha un espai especial per a les propostes locals: l’espectacle Ara, de la Cia Kunstant protagonitzat per l’olotina Paula Arbós; el concert The moment, amb Jordi Masegur, i El Show Xou, de la Companyia Pic Pic. Per la seva banda, Anna Roca, presentarà l’espectacle de petit format On tens el temps?. En col·laboració amb Cineclub Olot el Teatre Principal ha programat el visionat del film Peeping Tom i una xerrada teatralitzada basada en aquesta pel·lícula a càrrec d’Àlex i Alícia Gorina.

FESTIVALS
A banda de la programació regular que cada cap de setmana porta a la ciutat concerts, teatre, xerrades o visites guiades, al llarg de l’any a Olot tenim diversos festivals que concentren en pocs dies moltes activitats d’una temàtica determinada.

De gener a juny tindrem la Mostra de Documentals Olot.doc, que compleix 10 anys; el festival ElMini, que es caracteritza per portar músics de bandes importants però en solitari; el festival de literatura MOT, que enguany portarà per títol “Escriure ciutats”; el Sismògraf, que passa a ser el festival de dansa nacional, i al mes de juny el Cornamusam.
I MOLT MÉS

Aquestes i moltes més activitats es poden consultar a l’agenda Olot Cultura en aquest enllaç i, a partir del divendres 19 de desembre, també es podrà recollir en paper als equipaments culturals de la ciutat. Les entrades per als espectacles de pagament es posen a la venda a partir del dimarts 16 de desembre, a les 10 h.