VÍDEO: Milers de persones no es van voler perdre la Fira de Sant Nicolau al Mallol

Comparteix-ho amb els teus amics:

Milers de persones no es van voler perdre la Fira de Sant Nicolau al Mallol

La popular i tradicional fira que cada any se celebra a la vila del Mallol va aplegar a milers de visitants. Enguany, Montse Bassa, germana de l’ex consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, va ser l’encarregada de fer el pregó de la Fira.

GALERIA DE FOTOS AQUÍ

Una de les activitats estrella és la mostra d’oficis antics on participen ebenistes, ferrers o picapedrers, entre altres artesans i que ajuda en posar en valor el llegat cultural i natural.

En aquest sentit i per emfatitzar aquest valor patrimonial la Fira va comptar amb la presència de la Meritxell Martín, investigadora de l’Smithsonian, que va oferir à una conferència sobre les tradicions i la cultura immaterial de la Vall d’en Bas, que coneix i ha pogut estudiar bé, després de coordinar el projecte en el qual es van entrevistar més de 800 veïns i veïnes.

Un altre dels objectius de la diada era implicar a tots els actors de la Vall d’en Bas per a fer un esdeveniment el màxim d’inclusiu possible. Per això, se segueix comptant amb una comissió organitzadora que ajuda a valorar les activitats que conformen la Fira. A més del ja típic mercat de firaires, també es realitzaven activitats familiars de tota mena, amb un espectacle de carrer de Toti Toronell com a novetat.

Com ha anat succeint en anys anteriors, el gran nombre de visitants a la fira varen poder gaudir d’una jornada carregada d’activitats pensades per a petits i grans i, com cada any.

En aquesta edició de la fira s’ha volgut emfatitzar la figura de la dona: tant el cartell que ha estat realitzat per una dona, com la xerrada principal de la fira, com el pregó han estat encarregats expressament a dones, ja que des de la comissió organitzadora és voler apostar per fomentar l’apoderament femení. A més, aquest fet pren encara més sentit al Mallol, una vila marcada per la llegenda de la bruixa Estruga Maigarda, que s’ha convertit en tot un símbol des que se’n va fer una gegantessa que voltava pels carrers i plaça d’aquesta vila durant tot el dia de Sant Nicolau.