Vídeo: Molt de públic a l’acte de lliuraments dels premis literaris Sambori Òmnium 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge s’ha celebrat a les Preses l’acte de lliurament dels premis literaris Garrotxa i Sambori Òmnium 2014. Demarcació Alt Ter: Osona – Garrotxa – Ripollès. El Premi Sambori Òmnium és l’únic del seu àmbit que es fa arreu dels Països Catalans.

https://vimeo.com/89321707

Òmnium Cultural ha organitzat l’acte de lliurament al Centre Cultural de Les Preses. Durant la cerimònia, hi hagut l’actuació de l’esbart Marboleny, concretament el grup Marboleny Joves i el grup Barretines de l’Esbart Marbolen. La presidenta d’Òmnium Cultural la Garrotxa, Núria Torres i l’il·lustríssim alcalde de les Preses, Pere Vila, han presidit l’acte. La mestre de cerimònies, presentant a les autoritats, guanyadors i membres del jurat ha anat a càrrec de l’actriu Anna Roca.

Jurat del premi Infantil i Juvenil de la Garrotxa: Montse Boix, Lourdes Barris, Carme Punset, Montse Macias, Margarita Busquets, Rosa Mª Montañà, Esperança Martínez, Cecília Coll i Encarnació Dorca.

Jurat del Premi Sambori: Xavier Anton, Anna Piella, Teresa Sanglas, Montse Macias i Cecília Coll.  El Premi Sambori, nascut al País Valencià gràcies a Escola Valenciana, és l’únic premi de narrativa escolar que té com a eix la llengua catalana que es fa al conjunt dels Països Catalans. Un any més la xifra de participants augmenta arribant als 50 centres i fregant els 5000 participants.

F 1009

Les redaccions guanyadores a la demarcació Alt Ter-Garrotxa passen automàticament a participar a la fase nacional del Premi Sambori Òmnium. La festa Sambori Òmnium de Catalunya es farà el proper mes de maig.

Han lliurat els premis del Cicle inicial, mitja i superior de Primària en Pere Vila, alcalde de les Preses; Montse Macias, membre del jurat i Núria Torres, presidenta Òmnium Garrotxa.

-Cicle inicial de primària (alumnes de 1r i 2n de primària)

En Tercer lloc premiem a CARLA HONTORIA BUENO per “L’ avi”, de l’escola Rocalba de Sant Feliu de Pallerols. En segon lloc premiem a AYA OUMAHAVE per “La rosa màgica”, de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts. El guanyador del primer premi en aquesta categoria és JOAN PLANA

CASADELLÀ per “Els pallassos”, de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts.

-Cicle mitjà de primària (alumnes de 3r i 4t de primària)

En tercer lloc surt premiada CRISTINA PUIGDEMONT DELGADO per “Les notes musicals”, de l’escola Malagrida d’Olot. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a HELENA SOLÀ MASMITJÀ per “Sóc veterinària per un dia”, de l’escola Cor de Maria d’Olot. El guanyador d’aquesta categoria és ARNAU CLARÀ AUMATELL per “El meu hàmster”, de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts.

-Cicle superior de primària. Prosa. (alumnes de 5è i 6è)

En tercer lloc surt premiada CLÀUDIA PIELLA VILANOVA per “Ara o mai”, de l’Escola Pia d’Olot. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a CRISTINA ZAFRA PASTOR per “Com seria la meva vida si fos una fulla”, de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts. La guanyadora d’aquesta categoria és TERESA ROCA HORTALÀ per “Un altre zéro”, de l’escola Malagrida d’Olot.

–Cicle superior de primària. Poesia. (alumnes de 5è i 6è )
–En segon lloc surt premiada NÚRIA GRACIA VENTULÀ per “Mare”, de l’Escola Pia d’Olot.
–El guanyador d’aquesta categoria és ADRIÀ CALM PADROSA per “Sensacions a la platja”, de l’escola Verntallat de St. Privat d’en Bas.

Lliurament premis literaris de la Garrotxa. ESO i Batxillerat)

Lliuraran els premis d’ESO i Batxillerat l’alcalde de les Preses el Sr. Pere Vila; Rosa Maria Montañá, membre del jurat i Rosa Roca, de la Junta d’Òmnium Garrotxa.

Alumnes de 1r i 2on d’ESO, en Prosa.
3r premi: ARNAU GRABOLOSA GENESCÀ per “Amosis”, de l’ESCOLA PIA d’Olot.
2n premi: TEIA VALLÈS PAGÈS per “Bintou”, de l’ESCOLA PIA d’Olot.
1r premi: AINA PELLICER TOMBAS per “El navegant de les estrelles”, de l’IES GARROTXA d’Olot

Alumnes de 1r i 2on d’ESO. Poesia.
2n premi: MARIAMU DUKURAY KABBA per “Les flors”, del COR DE MARIA d’Olot.
1r premi: EIRA BEL MIÑANA amb “Cerca”, de l’IES MONTSACOPA d’Olot.

Segon cicle de secundària. Prosa. (Alumnes de 3er i 4art d’ESO)

3r premi: JAN TRESSERRAS PUJADAS per “Em dic Dante Collins”, de l’ ESCOLA PIA d’Olot.
2n premi: LAURA FERRER QUINTANA per “El crit del cor”, de l’ IE SALVADOR VILARRASA de Besalú.
1r premi: MERITXELL MASIAS per “Àngels sense ales”, de l’ ESCOLA PIA d’Olot.

Segon cicle de secundària. Poesia. (Alumnes de 3er i 4art d’ESO).
2n premi: INGRID LABRADOR HERRERO per “L’autoestima”, de l’ ESCOLA PIA d’Olot.

1r premi: IRIS RODRÍGUEZ PASCAL per “Abans que passi el temps”, de l’escola COR DE MARIA d’Olot.

Premis de Batxillerat i cicles formatius. Prosa.
2n premi: SANDRA SOTILLO COSTA per “Una espurna de vida”, de l’ IES MONTSACOPA d’Olot.
1r premi: MARIA DEL MAR MERCHÁN ESPINOSA per “Diari d’una àvia per Nadal”, de l’ IES MONTSACOPA d’Olot.

Premis de Batxillerat i cicles formatius. Poesia.
Aquests premis han quedat deserts.

Lliurament Premis Sambori 2014. Primària
En aquesta edició el jurat ha estat configurat per Xavier Anton, Anna Piella, Teresa Sanglas, Montse Macias i Cecília Coll.

Han lliurat els premis del Cicle inicial, mitja i superior de Primària en Pere Vila, alcalde de les Preses; Anna Piella membre del jurat i Ma. Carme Freixa d’Òmnium Ripollès

Premis Sambori. Cicle Inicial de primària.

En Tercer lloc premiem a PATRICIA ANDONI per “Pau”, de l’Escola Dr. Robert de Camprodon. En segon lloc premiem a MARINA BACARDIT per “Els Reis”, de l’IE Salvador Vilarrasa de Besalú. EL guanyador del Sambori Òmnium en aquesta categoria és GUILLEM COSTA per “La mongetera màgica” de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell.

Premis Sambori. Cicle Mitjà de primària.

En tercer lloc surt premiat JORDI SAYÓS per “Els Tonis de Taradell”, de l’Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a AINA SÀNCHEZ per “La fageda trista”, dels Salesians de Ripoll. El guanyador del Sambori Òmnium en aquesta categoria és MARC PALMA per “El color trist”, de l’escola Joan Maragall de Santa Pau.

Premis Sambori. Cicle Superior de primària.

En tercer lloc surt premiada JORDINA COLOMER per “Tanca els ulls, supera’t i continua”, del Carme Vedruna de Manlleu. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a AINA ANSELMO per “La Laura toca les estrelles”, dels Salesians de Ripoll. El guanyador del Sambori Òmnium en aquesta categoria és BIEL VILA per “Buscant la lluna”, del CEIP Pla de Dalt d’Olot.

Lliurament Premis Sambori 2014. Secundaria
Lliuraran els premis de secundària Montserrat Gimeno de la Junta Nacional d’Òmnium; Cecília Coll, membre del jurat i Núria Torres presidenta d’Òmnium Garrotxa

Premis Sambori. Primer Cicle de secundària.

En tercer lloc surt premiada BRUNA GABARRÓ per “Somni o realitat?”, de l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a MARTÍ BLANCO per “Dalí i Cadaqués”, de l’Institut Cirviànum de Torelló. La guanyadora del Sambori Òmnium en aquesta categoria és AINA PELLICER per “El navegant de les estrelles”, de l’IES Garrotxa d’Olot.

Premis Sambori. Segon Cicle de secundària.

En tercer lloc surt premiat JOSEP MARIA ROCA per “Començar de zero”, de l’Institut de Gurb. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a SARA OLIVER per “I totes aquelles petites coses”, de l’Escola Vedruna de Tona. La guanyadora del Sambori Òmnium en aquesta categoria és ELISABET MARTÍ per “Era persona”, del Col•legi l’Escorial de Vic.

Premis Sambori. Batxillerat i cicles formatius.

En tercer lloc surt premiada SANDRA SOTILLO per “Una espurna de vida”, de l’Institut Montsacopa d’Olot. En segon lloc el jurat ha decidit premiar a ALBERT PARÉS per “Va de Nadal i les coses que hi passen”, de l’Institut de Tona. La guanyadora del Sambori Òmnium en aquesta categoria és MARIA YLLA-CATALÀ per “L’àngel de l’últim Tsar de Rússia”, del Col·legi l’Escorial de Vic.

Enguany el Sambori ha recollit un total de 350 obres repartides en les 6 categories mencionades. Un total de 41 centres i fins a 4970 participants.

A continuació s’han fet pujar a tots el representants dels centres, que han pogut venir, per recollir el diploma de participació.

CENTRES GUARDONATS

Col•legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell (Osona)
Escola Dr. Robert de Camprodon (Ripollès)
IE Salvador Vilarrasa de Besalú (Garrotxa)
Els Salesians de Ripoll (Ripollès)
Escola Joan Maragall de Santa Pau (Garrotxa)
El Carme Vedruna de Manlleu (Osona)
CEIP Pla de Dalt, Olot (Garrotxa)
Antoni Pous i Argila de Manlleu (Osona)
IES Cirviànum de Torelló (Osona)
IES La Garrotxa (Garrotxa)
Institut de Gurb (Osona)
Escola Vedruna de Tona (Osona)
Col•legi l’Escorial de Vic (Osona)
Institut de Tona (Osona)
Institut Montsacopa d’Olot (Garrotxa)

ACTUACIONS ESBART MARBOLENY

L’inici de l’acte han actuat el Grup Marboleny Jove de l’Esbart Marboleny amb la Dansa el Castell de Tersol. En finalitzar l’acte han actuat el Grup Barretines de l’Esbart Marboleny amb la Balangera de Roses.