VÍDEO: “Nits de Circ” presentarà grans atraccions internacionals dins la pista d’un circ sota les estrelles a Besalú i Roses

Comparteix-ho amb els teus amics:

Circus Arts Foundation presenta la seva nova producció per a l’agost als Jardins del Molí de Besalú i a la Ciutadella de Roses

Amb NITS DE CIRC neix un nou concepte d’espectacle: el “best of” de les atraccions circenses de la temporada actuaran en la pista d’un circ sense lona però amb graderia i orquestra, plantada en espais singulars, en un esclat d’emocions sota les estrelles i per a tota la família. Aquest mes d’agost, la Ciutadella de Roses i els Jardins de Besalú rebran les primeres figures dels grans circs europeus (aprofitant la seva pausa estival) en una producció concebuda exclusivament pels capvespres de ple estiu.

Les primeres figures dels grans Circs europeus sota les estrelles

Aprofitant la pausa anual que a mitjans de la seva gira efectuen alguns dels majors circs itinerants europeus, Circus Arts Foundation -promotora del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i del Gran Circ de Nadal de Girona-, proposa un espectacle que reagrupa sota una mateixa pista a l’aire lliure les principals figures dels grans circs d’Europa. Els caps de cartell de circs del prestigi com Arlette Gruss, Bouglione, Knie o Krone ocuparan la pista sota les estrelles del firmament en una nova cita estival amb l’excel·lència en les arts escèniques en un període de retrobament familiar.

Per aquesta primera edició de NITS DE CIRC s’ha dissenyat un espectacle sense entreacte d’una hora i mitja de durada que, amb l’acompanyament en directe dels músics de la Paris Circus Orchestra, proposarà fins a 8 atraccions internacionals amb 23 artistes de 8 nacionalitats: trapezistes amb el temerari triple salt mortal, les dues millors malabaristes femenines del món, campions de freestyle (bicicleta acrobàtica), còmics damunt el llit elàstic, genis de l’humor sense paraules, vols amb les cintes aèries a 8 metres del terra i acròbates de força inversemblant.

Un muntatge espectacular en dues destinacions d’ensomni

De la mateixa manera que els Festivals de Peralada o de Cap Roig són veritables teatres a l’aire lliure, amb el seus escenaris, caixa escènica i platea;  NITS DE CIRC transcorrerà en un circ complet però sense sostre, on els trapezistes volaran sota les estrelles. Es tracta d’un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula on se sostenen els trapezis però tot a l’aire lliure.

En el passat tan sols s’han realitzat instal·lacions d’aquest tipus quan el circs American Circus i Arlette Gruss actuaren dins de les arenes de Nîmes. A Roses i a Besalú es tracta d’una graderia circular amb una pista concèntrica que ofereix butaques individuals numerades per a 1.330 espectadors a cadascuna de les representacions: una única al dia per tal d’esperar la penombra que permet els efectes de llum més avançats a favor de les actuacions. Les restriccions actuals per a al COVID-19 permetran comptar amb un aforament de 930 espectadors, un 70% de la capacitat.

Amb l’experiència de Circus Arts Foundation

Circus Arts Foundation és la fundació cultural privada sense ànim de lucre que produeix Nits de Circ. L’entitat va néixer a finals de 2011 amb l’objectiu de dignificar el circ reivindicant aquest espectacle com a part integrant de la nostra cultura. Les seves diferents produccions superen anualment els 60.000 espectadors: ja sigui el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, un dels cinc més importants al món, el Gran Circ de Nadal de Girona o les diferents edicions del Circ Charlie Rivel. Totes elles reuneixen un públic intergeneracional que descobreix el circ de primera divisió amb una selecció de primeres figures.

A la seva seu a Besalú, la fundació ha inaugurat recentment Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ, on custodia una de les majors col·leccions de circ del món on milers de peces repassen els 250 anys d’història d’aquest gènere. Més enllà dels seus espectacles i del seu arxiu, la fundació edita publicacions, organitza exposicions i promou investigacions sobre el ric passat circense.

Dates i venda d’entrades

S’oferiran fins a 10 representacions, sempre a partir de les 21.30h, distribuïdes d’aquesta manera:

–       4 funcions a l’espai anomenat Jardins del Molí de Besalú, de l’11 al 14 d’agost

–       6 representacions a la Ciutadella de Roses, del 17 al 22 d’agost

Durant les primeres 48h d’entrades a la venda (de dilluns 31 de maig a les 12h fins dimarts 2 de juny a les 12h) hi ha una promoció flaix de llançament amb 5€ de descompte per butaca comprant-les directament al web www.NitsdeCirc.com

Comparteix-ho amb els teus amics: