Vídeo: Novena edició del cicle dels Grans interrogants de la ciència

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, el Museu dels Volcans i el Consorci SIGMA organitzen enguany la novena edició del cicleGrans interrogants de la ciència. La programació consta d’onze xerrades adreçades al públic en general, que tracten temes d’actualitat científica i tècnica.

[vimeo url=”https://vimeo.com/139056182″ width=”560″ height=”315″]

L’any 2015 és l’any internacional de la llum, per això el cicle s’inicia amb la conferència Veure la llum: què li diuen els ulls al cervell?, a càrrec d’Adolf Cortel, doctor en ciències químiques i catedràtic jubilat d’ensenyament secundari. Serà aquest divendres 18 de setembre, a les 7 de la tarda al Casal Marià. En el marc del cicle, també es presentaran els treballs de recerca guanyadors dels Premis Jordi Pujiula i Salvador Reixachd’aquest any, i el treball guanyador de la Beca Oriol de Bolósde l’any 2013.

Des de l’organització es creu important que en el cicle hi puguin participar olotins i olotines que fan recerca al nostre país oa l’estranger. És per això que enguany hi haurà tres olotins que presentaran temes d’actualitat del món científic i tècnic: la Rosa Maria Corcoy (doctora en medicina i cap de la unitat de diabetis de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) ens resoldrà l’interrogant sobre si És dolenta l’obesitat?, en David Casanova (investigador ikerbasque per la Universitat del País Basc i el Centre internacional de Física de Donostia) ens explicarà Com ens pot ajudar la quàntica en l’aprofitament del’energia solar?, mentre que la Sara Arbós (actualment post-doctorant del Centre Nacional d’Estudis Espacials francès) ens explicarà Què són els coets?.

Pel 2016 hi ha previstes dues xerrades paral·leles a l’exposició “Experiències Matemàtiques”, que organitza el Museu de la Garrotxa. El matemàtic Anton Aubanell parlarà sobre si Saben geometria les bombolles de sabó? I el matemàtic Sergio Belmonte explicarà si Poden ser màgiques les matemàtiques? Les altres xerrades previstes tractaran sobre els microbis del cos humà, el mòbil com a eina per a la ciènciai sobre el canvi climàtic.