Vídeo: Oberta la Mostra de Pessebres d’Olot amb convidats de Jerez

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Mostra de pessebres ha estat inaugurada aquest passat cap de setmana i es concentrarà en cinc seus diferents, com ja es va fer l’any passat que seran: l’Hospici, la Biblioteca Marià Vayreda, el Museu dels Sants, el claustre del Carme i Can Trincheria. A l’Hospici s’hi podrà veure l’obra dels pessebristes convidats de l’Asociación de belenistas de Jerez, els quals estan considerats uns dels millors de tota la península i els treballs de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot que presenten Ramon Corretgé Nicolau com a artista convidat. Entre tots els diorames, de l’Agrupació en destaca un de grans dimensions que reprodueix el quadre El Mir, de Josep Berga i Boix, amb el qual reten homenatge a aquest artista. Al Museu dels Sants David López hi presenta el tradicional pessebre de grans dimensions fet amb les figures de la col·lecció Renart i amb peces de Ramon Amadeu, totes provinent dels fons dels Museus d’Olot. A Can Trincheria, a part del pessebre de la casa, s’hi podran veure les figures de Pedro Ramírez, artista també de Jerez, i molt ben valorat en el món pessebrista.

https://vimeo.com/113873168

Vídeo: Presentació Mostra de Pessebres 2014/15

https://vimeo.com/113372491

Els alumnes de l’EME exposaran els treballs que han fet al voltant de la figura de la mula als finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda i, el toc contemporani, el donaran com cada any, els estudiants de l’Escola d’Art, amb l’obra Estel de Nadal, ubicada al claustre del Carme.

A més de les exposicions, s’organitzen una sèrie d’activitats complementàries. Per una banda les visites guiades teatralitzades sota el nom Pessebres pel pas de zebres, que es fan tots els diumenges de desembre, a les 12 h. Per l’altra banda, en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge es repeteixen els tallers de cuina tant per a nens com per a adults i, com a novetat, s’ha organitzat un taller de posatals de Nadal utilitzant la tècnica de l’scrapbooking a càrrec de Gemma Ibars, el qual també tindrà sessions per a infants i sessions per a adults.

Vídeo: Visites teatralitzades a la Mostra de Pessebres 2013
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=89QtvloYRLo[/youtube]

La Mostra s’inaugurarà oficialment el dissabte 6 de desembre, a les cinc de la tarda, a Can Trincheria.

DESCARREGAR EL PROGRAMA DE LA MOSTRA EN PDF