Vídeo: Olot acollirà un espectacle que barreja futbol i dansa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Xarxa Transversal presenta la gira de l’espectacle de dansa “Foot-Ball” a set teatres catalans

“Foot-Ball” de la companyia de Cesc Gelabert reuneix un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona. Amb aquesta iniciativa que visitarà Mataró, Figueres, Manresa, Olot, Sant Cugat, Reus i Granollers, Transversal vol atreure nous públics a la dansa i popularitzar aquesta disciplina.

L’espectacle es podrà veure com una rèplica de Sismògraf el divendres 18 de març, al Teatre Principal d’Olot

[youtube id=”HWoiXdB4oK8″]

Gràcies al patrocini del F.C.Barcelona i a l’impuls de les àrees de Cultura dels ajuntaments d’aquestes set ciutats, Transversal fa arribar l’art de la dansa als seus públics i segueix apostant per generar sinergies amb altres agents culturals, grans centres de creació i artistes.Transversal assumeix, des de l’administració local, el repte de garantir i estend re els drets culturals tot fent una aposta per la cultura i la creació contemporànies en un marc de treballcol·laboratiu.

Des de la seva constitució com a Consorci l’any 2005, i gràcies a aquest treball de cooperació intermunicipal, han pogut veure la llum propostes de circ, dansa, música, poesia i teatre; exposicions i instal·lacions d’arts visuals; projectes pedagògics, formatius, en noves tecnologies i de creació de nous públics; a nivell local, nacional i internacional. Aquest treball ha propiciat l’arribada d’espectacles, exposicions i activitats diverses a les ciutats membres de la Xarxa.

L’ESPECTACLE

Foot-ball és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica.

1455881179

La hibridació de llengües —anglès i català— que formen el títol d’aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura —el futbol i la dansa— i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d’aquestes manifestacions escèniques. Foot-ball és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.