Vídeo: Olot acull a més de 500 participants a la Run4Cancer

Comparteix-ho amb els teus amics:

La cursa s’ha celebrat simultàniament a Figueres, Olot, Planoles, Porqueres, Riudellots de la Selva i Salt, però s’ha hagut de supendre a Palafrugell a causa de la pluja

Més de 1.600 persones han desafiat avui el mal temps per participar a la segona edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer), que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en set de les vuit comarques gironines. La cursa s’ha pogut celebrar en sis de les poblacions previstes, però s’ha hagut de suspendre a Palafrugell a causa de les males condicions meteorològiques i ha quedat ajornada fins diumenge que ve, 14 de febrer.

[vimeo id=”154508303″]

A la resta de seus l’esdeveniment s’ha pogut celebrar sense incidències. La cursa amb més afluència de participants ha estat la d’Olot-Garrotxa, amb 516 corredors, seguida de Salt-Gironès (303), Figueres-Alt Empordà (262), Riudellots de la Selva-la Selva (225), Porqueres-Pla de l’Estany (218) i Planoles-Ripollès (87). L’organització s’ha mostrat molt satisfeta amb els resultats, ja que l’any passat hi va haver un total de 1.915 participants sumant les set seus de la cursa, i aquest any s’ha arribat als 1.611 sense la participació de Palafrugell, on al 2015 hi va haver 455 inscrits.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant.

L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments i consells comarcals. La iniciativa, que va néixer l’any passat, té una finalitat totalment solidària, ja que els diners recaptats es destinaran a finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies. El preu de la inscripció era de 8 euros si es feia de manera anticipada i de 10 euros si es feia avui mateix.