Vídeo: Olot retirarà el retrat del Rei Felip VI de la sala de plens

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ahir al vespre es va aprovar al ple l’especificació al Reglament Orgànic Municipal per poder retirar símbols com la bandera espanyola complint amb la legalitat

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) és el que marca les funcions i activitats que es fan a la sala de plens però també els elements que hi ha d’haver en aquest espai. Veure vídeo.

[vimeo id=”155949870″]

L’Ajuntament d’Olot, governat per CiU i PSC, varen especificar al ple municipal d’aquest mes els elements imprescindibles. Un dels elements que si hi podran estar a la sala de plens, són els quadres dels olotins il·lustres que segons l’alcalde d’Olot Josep M. Corominas “donen caràcter a la sala”.

La resta d’elements seran prescindibles i es podran retirar com el retrat de Felip VI si així ho determina la junta de portaveus que serà qui executarà aquesta especificació del ROM un cop l’aprovació sigui definitiva.

Hi haurà un termini de 30 dies hàbils perquè tothom qui ho vulgui presenti al·legacions. Si no n’hi ha cap, ja es podran retirar els elements de la sala i si n’hi ha algun, s’haurà de tractar al següent ple per decidir si s’accepten o es desestimen i finalment quedarà aprovat.

Aquesta és la fórmula que l’equip de govern ha decidit tirar endavant per poder donar compliment a la moció aprovada en el darrer ple de gener sobre la retirada del retrat de Felip VI i la bandera espanyola. La moció, presentada per la CUP, va aconseguir el suport de totes les forces –CiU, ERC, Olot en Comú i CUP- i l’abstenció del PSC. Entre els arguments, es deia que el retrat de Felip VI no pot presidir la sala de plens perquè és una persona que no ha estat elegida democràticament i que ha estat “imposada” als catalans. Ja en aquell moment l’alcalde va dir que no ho farien efectiu fins que no tinguessin les garanties legals necessàries i evitar així polèmiques.

Foto 6
El retrat del Rei Felip VI a la sala de plens de l’ajuntament d’Olot

VÍDEO: Olot aprova retirar la fotografia de Felip VI de la sala de plens