VÍDEO: Es vol crear una comissió per desencallar el projecte de reordenació del trànsit al carrer Pou del Glaç

Comparteix-ho amb els teus amics:

El carrer Pou del Glaç és una de les principals vies on s’acumula molt de trànsit en hores senyalades

El transit del carrer Pou del Glaç és complexa perquè acumula molt de trànsit en hores senyalades. Olot en Comú veu com a possible viabilitat tirar endavant el projecte de reordenació del trànsit al carrer Pou del Glaç, congelat per l’ajuntament per diverses raons, entre elles que encara no està clar el futur del terreny on hi havia l’antiga fàbrica d’Alzamora i la falta de consens entre els veïns.

Olot en Comú vol promoure una comissió junt amb el suport d’ERC, el PSC i la CUP per desencallar el projecte amb la participació dels veïns.

Un projecte congelat en el temps

Segons l’Ajuntament d’Olot en uns quants mesos s’implantarà l’estudi de mobilitat que es va fer al carrer Pou del Glaç, però tot depèn del propietari dels terrenys de l’antiga Alzamora que possiblement faria variar algun detall del projecte. Veure vídeo.

Que diu l’estudi sobre els canvis de circulació al carrer Pou del Glaç?

El canvi de circulació que es proposa preveu que pujar fins a Montolivet i Mas Baix es posi en sentit únic el carrer Pou del Glaç des de la rotonda del Mas Closells i en direcció a la carretera de Riudaura i el tram de la carretera de Riudaura comprès entre el passatge de la Ceràmica i el carrer Garcia Robles. També contempla que es podrà seguir pujant, però amb doble sentit, per l’avinguda Dr. J. Danés des de l’avinguda Reis Catòlics i fins el semàfor del carrer Pou del Glaç.

No obstant això, per seguir cap a Montolivet i Mas Baix des d’aquest punt caldrà agafar el carrer Pou del Glaç i la carretera de Riudaura. Per baixar de Montolivet i Mas Baix cap el centre s’invertirà el sentit de circulació del carrer Garcia Robles i es podrà continuar en sentit únic de baixada per l’avinguda Doctor J. Danés fins el semàfor del carrer Pou del Glaç. A partir d’aquest punt i a diferència d’ara es podrà continuar baixant amb doble sentit de circulació per l’avinguda Doctor J. Danés fins a l’avinguda Reis Catòlics. Una altra novetat proposada és implantar una nova senyalització al barri de Montolivet per limitar la circulació de vehicles als 20 Km/h. Consulteu aquí

Aquestes són només algunes de les mesures proposades a l’estudi de trànsit fet per l’empresa INTRA, que es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot. La informació que s’ha presentat a les associacions de veïns dels barris afectats i que aquests dies es distribueix pels domicilis propers a l’àmbit d’actuació. Aquests poden fer arribar la seva opinió o comentari via l’Associació de Veïns (Pla de Dalt-El Cassés, Montolivet, Eixample Popular, Desemparats, Mas Baix i els Turons).

ENQUESTA: