VÍDEO: Olot es consolida com la capital gironina del ioga

Unes 10 escoles de ioga de les comarques gironines oferiran tallers, xerrades i concerts de manera gratuïta durant tot el dia.

El proper diumenge 17 de juny, el Pavelló Municipal d’Esports d’Olot acollirà la celebració de la 4a edició del Dia Internacional del Ioga amb la voluntat d’apropar i donar a conèixer els beneficis de la seva pràctica. La secció Gironina de la Federacion Española de Yoga Satsanga (FEYS), ha escollit la capital de La Garrotxa per quart any consecutiu per dur a terme una jornada d’activitats gratuïtes i obertes a tothom.

La diada, que començarà a les 8 del matí, comptarà amb la participació de professors vinguts d’arreu de Catalunya i aquest any a més, la presència d’en Soma, professor de Navarra reconegut a nivell estatal amb més de 30 anys d’experiència en el món del ioga, que ens oferirà un taller de ioga en parelles (basant-se en el seu propi llibre, el arte del Yoga en pareja)  i una xerrada del ioga de l’ànima.

Durant tota la jornada, hi haurà més de 15 tallers entre els que s’inclouen des de pràctiques físiques intenses, fins a meditacions passant per tècniques i disciplines més concretes com el naad ioga (ioga del so) o l’acroioga, cant de mantras i també propostes per als més petits.

Aquest any com a novetat, comptarem amb la col·laboració de l’associació de persones sordes de la Garrotxa que ens interpretaran alguns dels tallers i xerrades per a persones sordes.

La celebració, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament l‘Olot, acabarà a les 18:30 del vespre amb un concert a càrrec del grup Shama.

La celebració mundial del dia internacional del ioga

El ioga és una pràctica mil·lenària d’origen indi que, d’acord amb l’Assemblea General de les Nacions Unides “ofereix un enfocament integral  de la salut i del benestar. El ioga aporta harmonia en tots els àmbits de la vida i ajuda en la prevenció de malalties, la promoció de la salut i la gestió de molts trastorns relacionats amb l’estil de vida”. En els darrers anys, la seva pràctica s’ha estès a occident com una eina per millorar l’estrès i el sedentarisme i s’associa a l’equilibri i el benestar.

L’any 2014, l’Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer el dia 21 de juny com el Dia Internacional del Ioga per ajudar a promoure’n la seva pràctica. Diferents ciutats d’arreu del món se sumen a la celebració amb la pràctica oberta de ioga en places i carrers.