VÍDEO: Olot permetrà l’ampliació i creació de terrasses i el no cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública

Comparteix-ho amb els teus amics:

El ple del mes de maig ha aprovat la modificació de l’ordenança per l’ampliació i creació de terrasses i el no cobrament de la taxa d’ocupació pública

El Ple d’aquest mes de maig ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança municipal que permet l’ampliació i creació de terrasses així com el no cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública a tots els bars i restaurants de la ciutat durant aquest 2020. Aquestes són algunes de les noves mesures acordades a la Taula de Treball dels Grups Municipals i que tenen per objectiu mitigar i combatre els efectes econòmics de la COVID-19 a Olot.

En concret, amb la voluntat que els establiments puguin complir amb les mesures del desconfinament progressiu, compensar les limitacions d’aforament per l’estat d’alarma i facilitar la seva reactivació econòmica, s’ha determinat que els restauradors podran ampliar les seves actuals terrasses i/o crear-ne de noves sense cost afegit. Al mateix temps, també es permetrà l’obertura d’espais de degustació en establiments comercials que elaborin productes artesanals. En tots els casos, l’Ajuntament d’Olot estudiarà els detalls de cada petició i condicionarà la seva autorització al manteniment i respecte del descans del veïns, la circulació de vianants per les vies públiques i dels accessos als habitatges.

A dia d’avui, l’Ajuntament ja ha rebut 38 peticions de bar i restaurants per ampliar les seves terrasses. També s’hi inclouen les sol·licituds de 4 establiments que volen oferir espais de degustació. En tots els casos, aquestes ampliacions i nous espais són mesures de caràcter temporal, que es podran realitzar fins al 30 de setembre.

VEURE VÍDEO:

Info: Ajunt. Olot